2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Akcijas “Tīra sēta – laba sēta” rezultāti zināmi!

Noslēgusies vairāku mēnešu garumā notikusī SIA “ZAAO” (ZAAO) organizēta bezmaksas lauksaimniecībā izmantotā iepakojuma savākšanas akcija “Tīra sēta – laba sēta”. Izlozes rezultātā pieci akcijas dalībnieki ieguvuši lauksaimniecības preču veikala SIA “Agroserviss Valmiera” dāvanu kartes – katru 100,- Eur vērtībā.

Akcijas laikā varēja nodot ZAAO vismaz 1m3 otrreizējai pārstrādei derīga materiāla – ruļļu plēves, bedru plēves, Big-Bag maisus, HDPE plastmasas kannas. ZAAO Šķiroto atkritumu savākšanas daļas vadītāja Ginta Gailuma stāsta: “Akciju rīkojām, lai pārdomātāk un ekonomiskāk plānotu materiālu savākšanu, kā arī  vēl vairāk samazinātu lauksaimniecībā izmantoto polimēru – skābbarības plēvju, Big-Bag maisu, HDPE plastmasas kannu, dedzināšanu un nonākšanu dabā. Lauksaimnieki iespēju šogad tiešām aktīvi izmantoja, saņemts par 110 pieteikumiem vairāk kā iepriekšējā gadā, līdz ar to lielāks ir arī savākto materiālu apjoms.”

Izlozes rezultātā dāvanu kartes ieguvēji ir:
•    Z/S Liesmas no Salacgrīvas novada Korģenes,
•    Z/S Kalnleimaņi no Beverīnas novada Trikātas,
•    Ināra Sedleniece no Mazsalacas novada Ramatas,
•    Pēteris Aparjods no Raunas novada Drustiem,
•    Marika Rone no Vecpiebalgas novada Kaives.

Jāpiebilst, ka arī ārpus akcijas ietvariem ZAAO turpina pieņemt un izpildīt klientu pieteikumus lauksaimniecībā izmantotā iepakojuma savākšanai. Visus savāktos materiālus ZAAO nodod pārstrādes uzņēmumiem kā otrreizējas izejvielas jaunu produktu ražošanai, tādā veidā saudzējot apkārtējo vidi un izmantojot resursus atkārtoti.

SIA ZAAO ir divdesmit astoņu pašvaldību uzņēmums, kas nodrošina atkritumu savākšanu, šķirošanu, uzglabāšanu, apstrādi, pārvadāšanu, apglabāšanu un sabiedrības izglītošanas aktivitātes.

Informāciju sagatavoja:
Laura Jegorova
SIA ZAAO sabiedrisko attiecību speciāliste