2024. gada 16. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Aktīvās tūrisma sezonas atklāšana Smiltenes novadā “Ieriteņo vasarā”

Svētdien, 20. maijā Smiltenes novada Tūrisma informācijas centrs (TIC) sadarbībā ar “Sports S” aicina piedalīties tradicionālajā velobraucienā “Ieriteņo vasarā” un atklāt aktīvā tūrisma sezonu Smiltenes novadā.

Šogad riteņosim pretim vasarai, dodoties Palsmanes un Variņu virzienā. Pa ceļam dalībniekiem būs jāveic sagatavotie uzdevumi un būs iespēja apskatīt dažādus interesantus tūrisma apskates objektus kā Palsmanes muižu un baznīcu, Vizlas muižu, apskatīt Maigas Āboliņas privātkolekciju un paciemoties z/s “Veccepļi”, kā arī baudīt tās puses skaistās ainavas. Pasākuma sākums 20. maijā, 10.30 Palsmanē, pie Palsmanes tautas nama.
Arī šajā velobraucienā katram pasākuma dalībniekam būs iespēja izvēlēties saviem spēkiem piemērotāko velobrauciena distanci – 13 km, 26 km vai 52 km garumā. Visas distances noslēgsies pie Palsmanes tautas nama, kur visus pasākuma dalībniekus sagaidīs viegla maltīte svaigā gaisā un atpūtas pauze. Aicinām līdzi ņemt kādu našķi un dzērienu.

Iepriekšēja pieteikšanās līdz 18. maijam Smiltenes novada TIC (Dārza ielā 3), rakstot uz [email protected], zvanot +371 29395200 vai aizpildot reģistrācijas anketu.
Reģistrācijas anketa online pieejama ŠEIT

Pasākums ir bez maksas. Iesakām lietot aizsargķiveres, bērniem līdz 12 gadu vecumam tās ir jālieto obligāti.

Pasākumu organizē Smiltenes novada Tūrisma informācijas centrs sadarbībā ar SIA “Sports S”. Īpašu paldies sakām Maigai Āboliņai un Z/S “Veccepļi” saimniekiem.

Pasākuma laikā uzņemtās fotogrāfijas tiks publicētas www.smiltenesnovads.lv, visit.smiltenesnovads.lv un sociālajos tīklos.

Pasākums tapis projekta „Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai Smiltenes novadā” (Nr. 9.2.4.2/16/I/052) ietvaros.

Informāciju sagatavoja:
Līva Anderšmite,
Smiltenes novada TIC tūrisma speciāliste