2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Apbalvoti konkursa „Izstāsti man savu sapni” uzvarētāji

Dzimtās valodas dienā, 21.februārī,  Rīgas Latviešu biedrības namā pulcējās 275 skolēni un skolotāji no 55 skolām. Pasākumā Latviešu valodas aģentūra sveica skolēnu radošo darbu konkursa „Izstāsti man savu sapni” uzvarētājus.

Katru gadu konkursa dalībnieku skaits pieaug, šajā konkursā esam sagaidījuši rekordlielu pieteikumu skaitu – 1234 radošos darbus no visas pasaules. 693 no tiem ir literārie darbi, 541 – zīmējumi. 

Darbi iesūtīti ne vien no Latvijas skolām, bet arī no latviešu skolām ārzemēs: Mineapoles un Sentpolas Latviešu skolas, Losandželosas Latviešu skolas, Latviešu skolas Somijā, Briseles 2. Eiropas skolas, Briseles Latviešu skolas, Vašingtonas ev. lut. draudzes latviešu pamatskolas, Aberdīnas Latviešu diasporas skolas, Diasporas skolas bērniem Aberdīnā ,,Dzintara akadēmija” un Ņujorkas ev. lut. draudzes Ņūdžersijas Latviešu pamatskolas.

Literāro darbu grupā Atzinību saņēma arī Blomes pamatskolas 7. klases skolnieks Dāvis Caucis.  Apsveicam! 

Pasākumā varēja noklausīties labāko darbu fragmentus Latvijas Nacionālā teātra aktieru Agneses Cīrules un Jēkaba Reiņa lasījumā, jāpiebilst, ka skolēnu labākie darbi skanēs arī Radioteātra iestudējumā, kā arī tiks turpināta skolēnu radošo darbu izdevumu sērija, un interesantākie darbi tiks iekļauti krājumā. 

Vairāk par Dzimtās valodas dienas pasākumu www.valoda.lv.