2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Apbalvoti skaistākie Ziemassvētku noskaņās izrotātie īpašumi

Noskaidroti Smiltenes novada domes rīkotās  akcijas „Radīsim Ziemassvētku noskaņu Smiltenes novadā” uzvarētāji. Darba grupas un iedzīvotāju balsojuma kopvērtējumā par visskaistāko Ziemassvētku noskaņās izrotāto un noformēto objektu Smiltenes novadā šogad atzīti uzņēmums SIA “8CBR”, Āboliņu ģimenes māja “Meirāni”, Palsmanē un Tupurīšu ģimenes māja Blaumaņa ielā 34, Smiltenē.

Pagājušās un šīs nedēļas laikā labāko noformējumu autori tika godināti personīgi un saņēma simbolisku un praktisku dāvanu no Smiltenes novada domes – īpaši šai akcijai veidotu latvju zīmes (Akas zīmes) gaismas dekoru, ko turpmāk izmantot Ziemassvētku noformējumu veidošanā. Apsveikt akcijas laureātus devās Smiltenes novada domes priekšsēdētājs Gints Kukainis un Smiltenes novada domes Teritorijas apsaimniekošanas speciāliste Agija Kukaine. Pašvaldības pateicības rakstus par piedalīšanos saņems divi īpašnieki – Andris Viļumsons no Oktobra ielas 6, Variņos, jo darba grupas vērtējumā ieguva 3.vietu un Aldis Dreijalts “Oškalnos”, Palsmanē iedzīvotāju balsojumā ieguva 2.vietu.

 Domes priekšsēdētājs Gints Kukainis unTeritorijas apsaimniekošanas speciāliste Agija Kukaine pasniedz balvu SIA “8CBR” komandai.

 SIA “8CR” ekskavatora izrotāšanai tika izmantotas gaismas virtenes ,kuru kopējais garums bija vairāk kā 100 metri, izdekorēšana prasīja 3 darba dienas un to veica 3 darbinieki.

 Domes priekšsēdētājs Gints Kukainis un Teritorijas apsaimniekošanas speciāliste Agija Kukaine sveic Jāni Tupurīti par  Blaumaņa ielas 34 īpašuma izrotāšanu.

Tupurīšu ģimenes mājas Blaumaņa ielā 34, Smiltenē izcēlās, jo rotāšanā tika izmantotas gaismas projekcijas

 Domes priekšsēdētājs Gints Kukainis un Palsmanes pagasta pārvaldes pārstāve Ilze Mize sveic  Āboliņu ģimeni par privātmājas “Meirāni”, Palsmanē izrotāšanu.


Privātmāja “Meirāni” kompozicionāli veiksmīgi izvietoti rotājumi un gaumīga krāsu izvēle

Smiltenes novada dome jau ceturto gadu rīko akciju „Radīsim Ziemassvētku noskaņu Smiltenes novadā” ar mērķi iesaistīt iedzīvotājus radīt Ziemassvētku un Jaunā gada noskaņu katram savā mājā, pagalmā un darbavietā ar oriģināliem rotājumiem. Akcija noslēdzās 8. janvārī. Balsošanā kopsummā tika izvirzīti 12 objekti, no tiem 4 pieteiktie un 8 darba grupas izvirzītie.

Smiltenes novada domes Teritorijas apsaimniekošanas speciāliste Agija Kukaine kopā ar darba grupu atzinīgi novērtē iedzīvotāju un uzņēmumu radošo pieeju savu objektu izrotāšanā: “Kopumā jāsaka, ka gan iedzīvotāji, gan uzņēmumi un arī vairākas iestādes bija labi pastrādājuši pie savu pagalmu un māju rotāšanas. Īpaši iepriecināja tie, kas bija piegājuši tam radoši un inovatīvi, kas ne tikai patīkami pārsteidza, bet arī sniedz jaunas idejas, kā var izrotāt savu īpašumu, lai radītu svētku noskaņu gan pašiem, gan apkārtējiem. Gaismas projekcijas uz mājokļa sienām, virteņu, sniegpārsliņu rotājumi lielajos kokos, piparkūku mājiņas un pat rūķi, kas kāpj stabos pie mājām, bija visinteresantākie rotāšanas veidi, kā radīt Ziemassvētku pasakas sajūtu. Tāpat arī prieks par tiem, kas savos dārzos un pagalmos audzē gan lielas, gan mazas egles un īpaši tās izceļ ar skaistiem rotājumiem. Tāpat darba grupu īpaši iepriecināja iepriekšējo gadu laureāti, jo savos noformējumos izmantoja pašvaldības dāvinātos rudzupuķu dekorus, kas simbolizē konkursu un to, ka viņi ir šī konkursa laureāti.”

Smiltenes novada dome pateicas visiem novada iedzīvotājiem, kuri atsaucās aicinājumam iedegt Ziemassvētku un Jaunā gada gaismiņas savos logos un pagalmos, izdekorēja skatlogus un lodžijas, kas radīja īpašu svētku un vienotības gaisotni. Paldies  iedzīvotājiem, kas iesaistījās objektu vērtēšanā, par tiem balsojot pašvaldības sociālajās vietnēs.

Aicinām iedzīvotājus arī turpmāk “neturēt sveci zem pūra”, bet gan aktīvāk iesaistīties akcijās un lepoties ar savu veikumu, jo ikviens izrotātais īpašums rada kopējo Smiltenes novada svētku noskaņu!

Sagatavoja:
Marita Mūze
Sabiedrisko attiecību speciāliste