2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Apceļo Smiltenes novadu ar klasi!

Kamēr mācību gads ir tikai pašā sākumā un nav iesācis savu ierasto, saspringto gaitu, aicinām apceļot Smiltenes novadu ar savu klasi, jo pie mums netrūkst interesantu un aizraujošu vietu, kuras var apmeklēt grupās.

Pašu mazāko klašu grupām iesakām apmeklēt izklaidējoši, izglītojošu programmu “Piena upe pankūku krastos” lauku mājā “Kalbakas” un izzināt tālo piena ceļu no gotiņas līdz pat saimes galdam. Jums būs iespēja līdzdarboties piena malšanā, sviesta kulšanā un pankūku cepšanā, kuras pēc tam varēs gardi notiesāt.

Lielākām klašu grupām iesakām izvēlēties kādu apskates objektu, kurā var uzzināt kaut ko jaunu, piemēram, dzirkstošo bērzu sulu “BIRZĪ” ražotnē Jums būs iespēja doties ekskursijā pa ražotni, fotogrāfijās un video projekcijās varēsiet aplūkot bērzu sulu tapšanas procesu kā arī būs iespēja nogaršot daudzos bērzu sulu veidus.

Aicinām iepazīt arī Smiltenes vēsturi dodoties ekskursijā kopā ar firsta madāmu Lilī vai gidu pa Kalnamuižu, kuras laikā Jums būs iespēja uzzināt daudz ko jaunu un vēsturisku par Kalnamuižas apkārtni un ekskursijas noslēgumā degustēt gardos firsta madāmas kārumus.

Īpaši veidota prezentācija ar interesantāko skolēnu ekskursijām pieejama šeit. Iesakām izpētīt sagatavoto piedāvājumu un izvēlēties savai klasei atbilstošākos apskates objektus un doties neaizmirstamā piedzīvojumā.

 

Atgādinām, ka ekskursijas ir jāpiesaka iepriekš un jāvienojas par apmeklējuma laiku!

 

Papildus informācija par ekskursiju piedāvājumiem, apskates objektiem un citiem tūrisma piedāvājumiem pieejama Smiltenes novada Tūrisma informācijas centrā, Dārza ielā 3, Smiltenē, zvanot pa tālruni +371 64707575, +371 29395200 vai rakstot uz e-pastu [email protected].

                Informāciju sagatavoja:
Lelde Atlāce,
 Smiltenes novada Tūrisma informācijas centra
vadītāja vietniece