2024. gada 16. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Apeirons uzsāk diskusiju ciklu “Meklē un atrodi!”

Šī gada 13. maijā Invalīdu un viņu draugu apvienība “Apeirons” uzsāk 8 diskusiju ciklu “Meklē un atrodi!” par problēmsituācijām ar kurām saskarās cilvēki ar dažāda veida invaliditāti visā Latvijā.

Diskusiju cikla mērķis ir sniegt skaidras atbildes uz jautājumiem, kas skar cilvēkus ar invaliditāti un

viņu tuviniekus par dažādām nozares tēmām, kā arī sekmēt kvalitatīvas informācijas pieejamību. Pirms diskusiju cikla uzsākšanas tika izveidota aptaujas anketa, kuru nepilnas dienas laikā aizpildīja 65 respondenti, kurā katrs norādīja vismaz uz 3 problēmsituācijām ar kurām ir saskārušies visbiežāk. Aktuālākās no tām bija – rehabilitācija, nodarbinātība, sociālie pakalpojumi, veselības aprūpe, izglītība un kultūras dzīve.

“Tas, ka ar savām problēmsituācijām tik īsā laika periodā dalījās tik daudz cilvēku nozīmē tikai to, ka ar informācijas pieejamību un atbalstu cilvēkiem ar invaliditāti Latvijā vēljoprojām ir problēmas un tās ir steidzami jārisina. Ļoti ceru, ka ar mūsu diskusijām iekustināsim vēl vairāk procesus, kuri nodrošinās pakalpojumu un informācijas pieejamību cilvēkiem ar dažāda veida invaliditāti” secina invalīdu un viņu draugu apvienības “Apeirons” valdes priekšsēdētājs Ivars Balodis.

Diskusiju rezultātā tiks izveidotas 8 viegli saprotamas un uztveramas infografikas jeb ceļa kartes,

kas palīdzēs cilvēkiem ar invaliditāti un viņu radiniekiem vieglāk izprast dažādas situācijas un iespējamos risinājumus, kas skar tēmu invaliditāte. Infografikas būs pieejamas Apeirons sociālajos tīklos www.facebook.com/ApvienibaApeirons un tīmekļvietnēs www.apeirons.lv un www.asistenti.lv.

Pirmā diskusija norisināsies jau 13.maijā no 14:00-15:30 invalīdu un viņu draugu apvienības “Apeirons” facebook lapā – https://saite.lv/SCZCT  , kuras tēma būs “Pilngadīgs cilvēks ar GRT. Patstāvīga dzīve.”

Diskusijā piedalīsies pārstāvji no Latvijas Republikas Tiesībsarga biroja, Labklājības ministrijas, Rīgas Domes Labklājības departamenta, kā arī tiks aicināts neatkarīgais eksperts Andis Gobiņš biedrības „Eiropas Kustība Latvijā” prezidents, kurš piedalīsies visās astoņās diskusijās.

Diskusiju ciklam “Meklē un atrodi!” līdzi variet sekot www.apeirons.lv un www.facebook.com/ApvienibaApeirons sadaļā pasākumi.

Visus diskusiju ierakstus varēsiet apskatīt šeit: https://saite.lv/mlOg4

Visās diskusijās tiks nodrošināts sinhronais zīmju valodas tulks.

Projekts tiek līdzfinansēts Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros.

 

 

 

Par apvienību “Apeirons”

Invalīdu un viņu draugu apvienība “Apeirons” ir interešu aizstāvības nevalstiska organizācija kura darbojas jau vairāk kā 25 gadus. “Apeirona” mērķis ir cilvēku ar invaliditāti interešu aizstāvība un darbības prioritātes ir pieejamas vides attīstība, sociālo pakalpojumu dažādošana, nodarbinātība, sabiedrības informēšana, brīvprātīgais darbs un izglītība.

 

Informācijai:

Invalīdu un viņu draugu apvienības “Apeirons” valdes priekšsēdētājs

Ivars Balodis, +371 29452606, [email protected]