2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Apmeklējot Smiltenes slimnīcu obligāti jāievēro piesardzības pasākumi

Ņemot vērā Covidi-19 infekcijas saslimstības pieaugumu valstī, tajā skaitā Smiltenes novadā, Smiltenes slimnīca atgādina par ieviestajiem drošības pasākumiem. Aicinām visus būt saprotošiem un ievērot noteiktos ierobežojumus.

Apmeklējot Smiltenes slimnīcu (poliklīniku, steidzamās medicīniskās palīdzības punktu) obligāti jāievēro šādi piesardzības pasākumi:

  • jālieto higiēniskās sejas maskas;
  • jāievēro fiziskā distancēšanās;
  • jādezinficē rokas;
  • pie speciālista vai uz izmeklējumu jāierodas īsi pirms noteiktā pieraksta, bez līdznācējiem;
  • lieki neuzkavēties poliklīnikas telpās.

Lai ierobežotu pacientu skaitu, kas vienlaicīgi uzturas Smiltenes slimnīcas poliklīnikas telpās visi pakalpojumi tiek veikti tikai pēc iepriekšēja pieraksta. Aicinām poliklīnikas apmeklētājiem izvērtēt apmeklējuma nepieciešamību. Ja ir izlemts neapmeklēt speciālistu vai izmeklējumu, lūgums sazināties ar reģistratūru pa tālruni 64772534 vai pa e-pastu [email protected], lai atteiktu vai pārceltu vizīti. Personām, kurām ir noteikta karantīna vai, kuras atrodas pašizolācijā pakalpojumus klātienē saņemt ir aizliegts. Nepieciešamības gadījumā ir iespēja saņemt attālinātu konsultāciju, iepriekš piesakoties reģistratūrā.

Lai pieteiktos pie speciālista vai uz izmeklējumu sazināties ar reģistratūru pa tālruni 64772534 vai pa e-pastu [email protected].

Smiltenes slimnīcas Steidzamās medicīniskās palīdzības punkts (traumpunkts) turpina sniegt medicīnisko palīdzību kā līdz šim 24/7, bet lai pasargātu medicīnas darbiniekus no inficēšanās ar Covid-19 infekciju ir noteikti piesardzības pasākumi. Pirms ienākšanas Steidzamās medicīniskās palīdzības punkta telpās, lūgums pacientiem sazināties ar medicīnas māsu pa norādīto tālruni 26594909, lai sniegtu informāciju vai pacientam ir Covid-19 infekcijas raksturīgie simptomi (paaugstināta temperatūra, klepus, rīkles iekaisums, elpas trūkums), vai pacients pēdējās 10 dienās ir atgriezies no ārvalstīm un vai ir bijusi saskare ar personu, kas atgriezusies no ārvalstīm un/vai kurai ir apstiprināta Covid-19 infekcija.

Lai pasargātu Sociālās aprūpes un rehabilitācijas nodaļas klientus, kuriem ir augstāks risks saslimšanai smagākā formā ar Covid-19 infekciju, ir aizliegts apmeklēt Sociālās aprūpes un rehabilitācijas nodaļas klientus. Tuvinieki var nodot sūtījumus Sociālās un rehabilitācijas nodaļas klientiem, pirms tam sazinoties ar Sociālās un rehabilitācijas nodaļas darbiniekiem pa tālruni 29276022.

Noteikto stingro piesardzības pasākumu dēļ uzņemot jaunus klientus, Sociālās aprūpes un rehabilitācijas nodaļā tiek uzņemti tikai klienti, kuriem nepieciešami ilgstošās Sociālās aprūpes un rehabilitācijas nodaļas pakalpojumi. Uzņemot jaunos klientus Sociālās aprūpes un rehabilitācijas nodaļā personai ir jāveic Covid-19 tests vismaz divas dienas pirms ievietošanas Sociālās aprūpes un rehabilitācijas nodaļā (Covid-19 testam ir jābūt negatīvam). Klientam pēc uzņemšanas Sociālās aprūpes un rehabilitācijas nodaļā ir jāievēro 10 dienu pašizolācija.

 

Būsim atbildīgi pret savu un līdzcilvēku veselību!

SIA “Sarkanā Krusta Smiltenes slimnīca”