2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Aprīļa mēneša 100. pārsteiguma dāvanu saņem audžuģimene

Aprīļa mēnesis Smiltenes novada bāriņtiesā ir nozīmīgs mēnesis- noslēdzās apmācības 10 jaunām audžuģimenēm no Smiltenes un apkārtējiem novadiem, kā arī Smiltenes novada domes valsts simtgades gada aprīļa mēneša pārsteiguma dāvana piešķirta bāriņtiesas pakalpojuma saņēmējai.

9. aprīlī Smiltenes novadā noslēdzās Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas un Sociālo pakalpojumu aģentūras organizētās apmācības jaunajām audžuģimenēm, kur tika apmācītas 10 audžuģimenes no apkārtējiem novadiem, starp kurām 3 ģimenes no Smiltenes novada.

Smiltenes novada bāriņtiesā zīmīgi sanācis tas, ka, turpinot Latvijas Valsts simtgades akciju, kad Smiltenes novada dome ik mēnesi iepriecina mēneša simto Smiltenes novada VPVKAC, iestāžu apmeklētāju un pakalpojuma saņēmēju, aprīļa mēnesī pārsteiguma dāvanu saņēma novada bāriņtiesas pakalpojuma saņēmēja, kas šoreiz bija tieši audžuģimene.

Domes izpilddirektors  K.Lapiņš un bāriņtiesas vadītāja A.Zīvere  pasniedz dāvanu Mērijai Zirģelei

Ceturtdien, 19.aprīlī, Smiltenes novada bāriņtiesas sēdē tika skatīts jautājums par Mērijas un Jāņa Zirģeļu audžuģimenes statusu. Sēdes sākas ar Smiltenes novada domes izpilddirektora Kārļa Lapiņa uzrunu un svinīgu valsts karoga pasniegšanu jaunajai audžuģimeni. K. Lapiņš uzrunā atzīmēja to nozīmīgo darbu, ko veiks audžuģimene uzsākot audžuģimenes pienākumu pildīšanu.

Nākamā dāvana tiks pasniegta maijā – simtajam Smiltenes novada VPVKAC apmeklētājam, kurš pieteiks Smiltenes novada Valsts Zemes dienesta (VZD) pakalpojumu.

Smiltenes novada bāriņtiesa informē, ka personas, kas vēlas sniegt atbalstu bez vecāku gādības palikušam bērniem, to var izdarīt sekojošos veidos:

Aurika Zīvere,
Smiltenes novada bāriņtiesas
priekšsēdētāja