2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Apstiprināts projekts “Gudra izaugsme: Smiltenes novada muzeja ekspozīcijas dizaina stratēģija”

Maijā apstiprināts projekts “Gudra izaugsme: Smiltenes novada muzeja ekspozīcijas dizaina stratēģija”, kas tika iesniegts konkursā “Vidzemes kultūras programma 2020”, ko izsludināja Vidzemes plānošanas reģions ar “Latvijas valsts mežu” un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu. Projekta mērķis ir izstrādāt Smiltenes novada muzeja ekspozīcijas dizaina stratēģiju, balstoties uz muzeja vispārējās situācijas, nākotnes perspektīvu un ekspozīcijas konceptuālā satura analīzi.

Ekspozīcijas dizaina stratēģijas ietvaros tiks veikta vispārējās situācijas analīze par ekspozīcijas pielietojumu un problēmām, par tās konceptuālo saturu, nākotnes perspektīvām un attīstības virzieniem, kā arī tiks definēta ekspozīcijas auditorija un dizaina mērķi. Muzeja ekspozīcijas dizaina stratēģijas izstrāde veicinās muzeja misijas sekmīgu īstenošanu, muzeja attīstības vīzijas pilnveidošanu, Mēru muižas kompleksa kā tūrisma objekta attīstību, kā arī kalpos par priekšnosacījumu ekspozīcijas koncepcijas izstrādei un ekspozīcijas realizācijai. Šo pasākumu kopums ilgtermiņā veicinās muižas kompleksa vienota koptēla izveidi, sekmēs Smiltenes novada kultūras mantojuma saglabāšanu un popularizēšanu, vienlaikus dodot iespēju muzejā realizēt aktuālās tendences muzeju jomā.

Projekta kopējās izmaksas ir 4840,00 EUR, no kurām 2000,00 EUR ir Vidzemes kultūras programmas līdzfinansējums un 2840,00 EUR Smiltenes novada domes finansējums.

 

Informāciju sagatavoja: Zelma Mičule, Attīstības un plānošanas nodaļas projektu vadītāja

Foto: Jānis Ūdris