2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Apsveic Latviju dzimšanas dienā un piedalies akcijā “Dziedi savam novadam!”

 Latvijas valsts simtgades svinību veiksmes atslēga ir ikviena cilvēka līdzdalība, līdzdarbība un pašiniciatīva svētku veidošanā un īstenošanā. Arī Smiltenes novada dome svētku radīšanā un svinēšanā vēlas iesaistīt ikvienu no jums – bērnus, jauniešus, seniorus, amatiermākslas un darba kolektīvus.  Aicinām ikvienu no jums piedalīties pašvaldības rīkotajā akcijā par godu Latvijas simtgadei  “Dziedi savam novadam!”.

Akcijas mērķis ir veicināt patriotisma un piederības sajūtas veidošanu pret Latviju un novadu, stiprināt novada iedzīvotāju vienotību un saliedētību.

Godinot Latvijas valsts simtgadi un sagaidot Smiltenes novada 10 gadu jubileju, aicinām izdziedāt, ierunāt, izdejot dziesmu “Manam novadam”.  Pirmo reizi dziesma “Manam novadam” izskanēja 2011.gadā Smiltenes novada svētkos Palsmanē, tās vārdu un mūzikas autore ir palsmaniete Dace Purvlīce. Dziesma ir apceļojusi katru novada pagastu, iemantojot Smiltenes novada neoficiālās himnas statusu. Dziesmas vārdi “Katram latvietim, katram latvietim vajag savu kaktiņu, savu stūrīti, savu stūrīti zemes, kur svētību rast, kur karogu pacelt, kur mīlēt un ciest, kur maizes riecienu griezt” un lipīgā melodija rada patriotiskas emocijas, mīlestību un uzticību savam novadam, savai valstij.

Kas ir jādara? 

  • Atver dziesmas vārdus, dziesmas fonogrammu un notis, spiežot uz iezīmētās saites;
  • Kopā ar ģimeni, draugiem, klases biedriem, kolēģiem, ar savu deju kolektīvu vai kori  iedziediet vai ierunājiet, vai izdejojiet dziesmu “Manam novadam” un to visu nofilmējiet ar savu viedtālruni;
  • Nofilmēto video sūtiet uz e-pastu: [email protected].
  • Akcijas norises laiks līdz 2018.gada 1.decembrim.

Ko pašvaldība ar to darīs?

  • Jūsu iedziedātie video būs dāvana ne tikai Latvijai 100 gadu jubilejā, bet arī Smiltenes novada 10 gadu jubilejā, kuru atzīmēsim 2019.gadā.
  • Video publicēsim pašvaldības mājas lapā www.smiltenesnovads.lv un sociālajos tīklos youtube.com, Twitter, Facebook, Draugiem, Instagram.
  • Gada noslēgumā skatītāju populārākais video saņems specbalvu no pašvaldības.
  • Akciju rīko Smiltenes novada domes Kancelejas nodaļa.

Aicinām ikvienu no jums piedalīties Latvijas simtgadei veltītajā akcijā “Dziedi savam novadam!”, lai kopā radītu svētkus un parādītu, ka mēs esam dejotāju un dziedātāju tauta!

Informāciju sagatavoja:
Marita Mūze,
Sabiedrisko attiecību speciāliste