2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Apzinātas 350 Latvijas ģimenes, kurās nav mācībām piemērotu apstākļu

Lietu atdošanas lietotnes “Giveazy” izstrādātāji apkopojuši informāciju par ģimenēm, kurās trūkst datori, lai skolas vecuma bērni varētu pilnvērtīgi piedalīties attālinātajās mācībās. Visvairāk datori nepieciešami daudzbērnu ģimenēs reģionos.

Latvijā joprojām ir tādas ģimenes, kurās ir viena viedierīce uz vairākiem skolas vecuma bērniem. Daudzās ģimenēs uz visiem ģimenes locekļiem ir tikai viens dators, kura izmantošana šī brīža apstākļos nepieciešama vienlaicīgi vairākiem ģimenes locekļiem, jo arī vecākiem jāstrādā attālināti – no mājām. Kā liecina tehnoloģiju uzņēmuma SIA “Giveazy” akcijas “Dators bērnam” laikā apkopotie dati – ģimenēm vēl nepieciešamo datoru skaits Latvijas teritorijā kopumā ir 350. Lielākais skaits datoru vajadzīgi ģimenēm reģionos ar 3 un vairāk bērniem.

Akcijas “Dators bērnam” idejas autors Mārtiņš Īviņš atzīst, ka apstrādāt visus pieteikumus nav bijis viegli. “Akcijā mums palīdzēja brīvprātīgo komanda – kopumā 4 cilvēki, kas pašaizliedzīgi, vairāku nedēļu garumā izvērtēja visus pieprasījumus. Viņi salīdzināja ģimeņu sniegto informāciju ar novadu sociālajiem darbiniekiem, lai izvērtētu atbilstību, kā arī palīdzēja koordinēt datoru sūtīšanu. Vēlos pateikt lielu paldies visiem, kas ieguldījuši savu laiku un naudu, sniedzot palīdzību kādai no ģimenēm!” saka Mārtiņš.

Akcijas “Dators bērnam” laikā kopumā saziedoti 50 datoru komplekti. To piegādi ģimenēm reģionos bez maksas nodrošina “Omniva Latvija”. “Ļoti novērtējam ikvienu iniciatīvu sabiedrības labklājības veicināšanai, un arī paši labprāt iesaistāmies ar saviem resursiem tādās aktivitātēs, kā šī akcija, kas palīdzēs vairākiem desmitiem ģimeņu veiksmīgāk tikt galā ar skolēnu mājmācības un vecāku darba no mājām apvienošanu. Tā kā “Omniva” ir lielākais automatizēto sūtījumu piegādes tīkls reģionālā pārklājuma ziņā, šķiet tikai pašsaprotami atbalstīt “Giveazy” iniciatīvu un piegādāt saziedotos datorus ģimenēm dažādos Latvijas reģionos,” uzsver Omniva Latvija vadītāja Beāte Krauze-Čebotare. 

Ar uzņēmuma SIA “Giveazy” apkopoto informāciju par ģimenēm, kurās joprojām nepieciešams dators, var iepazīties mājaslapā www.giveazy.lv/datorsbernam, kur izveidotajā interaktīvajā kartē redzami reģioni un datoru skaits, cik to tajos nepieciešami. Tehnoloģijas izstrādātāji aicina novadu pārstāvjus, uzņēmējus un privātpersonas palīdzēt ģimenēm, nododot turpmākai lietošanai savus neizmantotos datorus, sazinoties uz [email protected].

Informāciju par ģimenēm, kurās trūkst datoru, apkopojuši lietu nodošanas lietotnes “Giveazy” izstrādātāji. Lietotnē iedzīvotāji var atdot citiem noderīgas lietas, kuras pašiem vairs nav nepieciešamas, bet tās varētu būt noderīgas citiem. Lietotne pieejama mājaslapā www.giveazy.com, tā darbojas uz Android un iOS viedtālruņiem.

Papildinformācija:

Ritvars Podziņš

[email protected]