2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Ar balvu izlozi noslēgusies akcija “EKO ZVANS”

No 1. līdz 31.maijam notika SIA “ZAAO” (ZAAO) organizēta akcija “EKO ZVANS”. Akcijas laikā, zvanot uz ZAAO biroju, varēja pieteikt bezmaksas savākšanu neizjauktai nolietotai elektrotehnikai, tādā veidā piedaloties arī balvu izlozē.

Galveno balvu – iRobotu – ieguvusi Gunita Biseniece no Korģenes, blenderi – Artis Mincis no Valmieras, blenderi ar krūzi – Ināra Miškina no Krimuldas pagasta, tosteri laimēja Ināra Bukša no Brenguļu pagasta Apsveicam uzvarētājus un pateicamies ikvienam par dalību akcijā!

“EKO ZVANA” laikā iespēju atbrīvoties no vecajām elektroprecēm izmantoja 275 iedzīvotāji, piesakot savākšanai 624 vienības – ledusskapjus, veļas mašīnas, datorus, printerus un kopētājus, elektriskās plītis, putekļu sūcējus, šujmašīnas, saldētavas, urbjus, elektriskos radiatorus, ūdens boilerus, mūzikas atskaņotājus u.c. Savākta arī tāda interesanta lieta kā pagājušā gadsimta sākumā ražots radio.

Visaktīvāk zvanījuši iedzīvotāji no Balvu, Jaunpiebalgas un Krimuldas novadiem. Pēdējās akcijas dienās saņemtie pieteikumi vēl tiek izpildīti, bet līdz šim savākti jau vairāk nekā 2333 kg nolietotās elektrotehnikas.

Nolietotu neizjauktu elektrotehniku privātpersonas bez maksas ikdienā var nodot arī ZAAO darbības reģiona 20 EKO laukumos, informācija par to atrodama ZAAO mājas lapā www.zaao.lv.

Akcija “EKO ZVANS” tiek rīkota, lai pievērstu iedzīvotāju uzmanību šī atkritumu veida pareizai dalītai vākšanai, jo elektropreces var saturēt bīstamas vielas, kuru nonākšana dabā kaitē visam dzīvajam. Nolietoto elektrotehniku ZAAO savāc un nodod pārstrādes uzņēmumiem. No iegūtajiem materiāliem tiek ražoti jauni produkti, tādā veidā saudzējot apkārtējo vidi un izmantojot resursus atkārtoti.

Informāciju sagatavoja:
Laura Jegorova
SIA ZAAO sabiedrisko attiecību speciāliste