2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Ar rekordlielu dalībnieku skaitu tika atklāta Smiltenes novada aktīvā tūrisma sezona!

20. maijā ar velobraucienu “Ieriteņo vasarā” tika atklāta aktīvā tūrisma sezona Smiltenes novadā. Pasākumā piedalījās rekordliels dalībnieku skaits (127), kuri sestdienas rītā pulcējās stāvlaukumā Drandu ielas galā, lai dotos 24 vai 38 km garajos velo maršrutos.

Dalībniekus lutināja siltie un saulainie laika apstākļi, varēja sajust pavasarīgu aromātu, jo visapkārt ziedēja pienenes un ievas. Maršruts veda Launkalnes un Brantu pagastu virzienā, tas bija paugurains ar izteiktu reljefu un šauriem, līkumainiem meža ceļiem.

Pasākumā piedalījās draugu kompānijas, individuālie braucēji, kā arī ļoti daudzas ģimenes. Pats jaunākais pasākuma dalībnieks, kas ar vecāku palīdzību mēroja 24 km garo distanci ir tikai 5 gadus vecs.

Pirmo maršruta daļu dalībnieki mēroja kopā, apmēram 24. kilometrā dalībnieki nonāca dzirkstošo bērzu sulu BIRZĪ ražotnē, kur visus sagaidīja viegla pusdienu maltīte svaigā gaisā un dalībniekiem bija iespēja kopā ar saimniekiem doties ekskursijā pa ražotni un degustēt dzirkstošās bērzu sulas.

Pēc pusdienu pauzes īsākās distances dalībnieki tika nogādāti atpakaļ uz Smilteni, savukārt pārējie devās tālāk, gar Strantes vējdzirnavām, atpakaļ Smiltenes virzienā.

Pasākuma organizatori saka lielu paldies visiem dalībniekiem un sadarbības partneriem – maršruta veidotājiem STK “Zaļā pēda”, dzirkstošo bērzu sulu BIRZĪ ražotnes saimniekiem, z/s “Buliņi” saimniekiem un kafejnīcai “River”.

Pasākuma galerija pieejama šeit.

Visas fotogrāfijas no pasākuma pieejamas šeit. Fotogrāfijas drīkst lejupielādēt un izmantot tikai un vienīgi atsaucoties uz fotogrāfiju autoru.

Foto galerija portālā “Ziemeļlatvija” (foto S.Sinka) pieejama šeit.

Pasākums tapis projekta „Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai Smiltenes novadā” (Nr. 9.2.4.2/16/I/052) ietvaros.

 

Informāciju sagatavoja:
Lelde Sprancmane, 
Smiltenes novada Tūrisma informācijas centra
vadītāja vietniece