2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Ar skrejriteni pāri Igaunijas – Latvijas robežai “Tour de LatEst”

Igaunijas – Latvijas pārrobežu sadarbības programma 23. septembrī aicina Igaunijas un Latvijas sadarbības entuziastus – gan jauniešus, gan pieaugušos uz kopīgu talku Apes muižas parkā un uz “Tour de LatEst” sacensībām ar skrejriteņiem no Apes līdz Mežabrāļu saimniecībai Vastse-Roosa, Igaunijā, šķērsojot Igaunijas-Latvijas robežu. Mežabrāļu saimniecībā būs iespējams apmeklēt īstus meža brāļu bunkurus un piedalīties zaļās darbnīcās. Visi pasākumi šajā dienā notiek 2017. gada Eiropas sadarbības dienas svinību ietvaros.

Talkā Apē kopīgiem spēkiem un, šķirojot savāktos atkritumus, tiks atdzīvināts muižas parks un talkas noslēgumā tiks iestādīts abu valstu 100-gades ozols. Muižas parka atdzīvināšanas darbi reģistrēti akcijai “100 darbi Latvijai”. Pēc lieliskā veikuma visus talciniekus priecēs silta zupa. Savukārt sacensības ar skrejriteņiem Igaunijas-Latvijas pierobežā notiek jau trešo gadu un ir iemantojušas popularitāti igauņu un latviešu skolēnu vidū. Šogad sacensības notiks uz Apes – Mõnistes ceļa aptuveni 6 km garā distancē.

Dalībnieki, kuri nebrauks ar skrejriteņiem, varēs piedalīties zaļās darbnīcās Meža brāļu saimniecībā Vastse-Roosa ciemā Igaunijas pusē. Dienas noslēgumā turpat brīvdabas estrādē koncertu sniegs igauņu grupa “Wurffel”.

Visi pasākumi ir bez maksas.

Igaunijas-Latvijas sadarbības dienas pasākumiem nepieciešams reģistrēties līdz 17. septembrim programmas mājas lapā – https://estlat.eu/en/events Bezmaksas autobusi uz un no pasākuma vietas tiek organizēti no Rīgas (maršruts pa Vidzemes šoseju) un Alūksnes. Visi dalībnieki, kas plāno šķērsot robežu un doties uz Vastse-Roosa, Igaunijā, tiek aicināti paņemt līdzi personu apliecinošu dokumentu.

23.09. IGAUNIJAS-LATVIJAS SADARBĪBAS DIENA Ape – Vastse-Roosa:
11.00 Talka un atkritumu šķirošana Apes muižas parkā
11.00 Lupatiņu darbnīcas bērniem, Ape muižas parkā
15.00 Sacensības ar skrejriteņiem no Apes līdz Vastse-Roosa
15.00 Zaļās darbnīcas un ekskursija pa Meža brāļu saimniecību, Vastse-Roosa
17:00 Noslēgumā igauņu grupas „Wurffel” koncerts
Reģistrējies dalībai pasākumā šeit –  https://goo.gl/ctqmV7

Kontakti: Vineta Šnore, [email protected]; (371) 66164681, (371) 29274310

Papildus informācija:
Par 2007-2013 perioda projektiem “Ape – Mõniste ceļa rekonstrukcija” un “Tour de LatEst” – https://estlat.eu/assets/upload/projects%202007-2013.pdf
Facebook “EC DAY Ape – Vastse-Roosa”: https://www.facebook.com/events/331668063951546
Eiropas sadarbības diena: www.ecday.eu