2024. gada 20. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Ar velobraucienu “Ieriteņo rudenī!” noslēgta aktīvā tūrisma sezona

30. septembrī ar rudenīgu velobraucienu Smiltenes novada Tūrisma informācijas centrs (TIC) atpūtas kompleksā “Trīssaliņas” atzīmēja aktīvā tūrisma sezonas noslēgumu Smiltenes novadā. Tā laikā 101 brauciena dalībnieks “ieriteņoja rudenī” jeb devās kādā no 3 dažādiem sagatavotajiem maršrutiem 15, 30 vai 41 km garumā, lai baudītu rudenīgās ainavas, pļavu un lapu aromātu.

Šoreiz velobraucienā varēja iepazīt ainavisko Aumeisteru un Lobērģu apkārtni, šīs puses skatus un kultūrvēsturisko mantojumu. Pasākuma dalībniekiem bija sagatavots arī neliels uzdevums un jautājumi, lai brauciena laikā to uzmanību vēl vairāk pievērstu apkārtnei.

Atšķirībā no iepriekšējiem pasākumiem, šoreiz Aumeisteru kalnainā apkārtne lika par sevi manīt un braucējiem nācās pārvarēt dažu labu izaicinošu pakalnu vai kādu grūtāk veicamu posmu. Pasākuma noslēgumā visiem dalībniekiem tika silta maltīte un TIC sagādāts suvenīrs – rudenīga lietus mētelis/pončo. Pēc pusdienām un nelielas atpūtas pauzes, daudzi izmantoja izdevību un devās iepazīt skaisto atpūtas kompleksa “Trīssaliņas” apkārtni.

Smiltenes novada TIC saka lielu paldies atpūtas kompleksa “Trīssaliņas” saimniekiem, Dailai un Aigaram Šmulāniem, SIA “Sports S” un personīgi Santai Paeglei par sadarbību un atbalstu pasākuma organizēšanā!

Bilžu galerija no pasākuma apskatāma šeit.

Fotogrāfijas lejupielādei (publicējot obligāti jānorāda foto autors):

Evija Ziemiņa (foto), Santa Paegle (foto), Valdis Paeglis (foto).

Pasākums tapis projekta „Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai Smiltenes novadā” (Nr. 9.2.4.2/16/I/052) ietvaros.

                Informāciju sagatavoja:

Modris Apsītis

Smiltenes novada Tūrisma informācijas centra vadītājs