2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Ar velobraucienu “Ieriteņo vasarā” atklāta aktīvā tūrisma sezona Smiltenes novadā!

No 22. maija līdz 8. jūnijam ar velobraucienu “Ieriteņo vasarā!” tika atklāta aktīvā tūrisma sezona Smiltenes novadā. Interese un atsaucība bija negaidīti liela! Liels paldies visiem, kas piedalījās braucienā, uzņēma bildes un dalījās ar tām gan ar mums, gan interneta vidē! Īpaši patīkams pārsteigums bija par dalībniekiem, kas devās trasē vairākkārt, lai iepazītos un izbrauktu ne tikai vienu, bet arī divus vai visus trīs maršrutus vairāku dienu garumā.

Dalībniekiem bija iespēja mērot 3 jaunus apļveida velomaršrutus – 12, 25 un 37 km garumā, kas šogad veda pa Mēru, Bilskas un  Jaunbilskas apkārtni. Visu maršrutu sākums un noslēgums bija pie Mēru muižas.

Maršrutu laikā bija sagatavoti vienkārši, pa ceļam veicami uzdevumi, lai braucienu padarītu vēl interesantāku. Dalībniekiem uzdevuma atbildes bija jāieraksta izdrukātajā maršrutu kartē un visi reģistrētie dalībnieki piedalījās loterijā. Lai arī liela daļa dalībnieku devās vienkārši baudīt braucienu, nepildot uzdevumus, kopā tika saņemtas 75 dalībnieku maršrutu kartes no kurām tika izlozēti 9 laimīgie dalībnieki, kas iegūs pārsteiguma balvas no Smiltenes novada TIC. Ar laimīgajiem uzvarētājiem sazināsimies telefoniski.

Lai arī kopš 8. jūnija maršruti vairs nav marķēti dabā, tos joprojām var izbraukt vadoties pēc maršrutu kartes vai navigācijas faila (gpx), kas atrodami šeit: https://visit.smiltenesnovads.lv/ieritenovasara2020/

Foto galerija pieejama šeit.

Smiltenes novada Tūrisma informācijas centrs saka lielu paldies maršrutu veidotājai Santai Paeglei un visiem dalībniekiem!

Informāciju sagatavoja:
Lelde Atlāce,
Smiltenes novada Tūrisma informācijas centra
tūrisma organizatore