2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Ar veselīga uztura meistardarbnīcu sāksies Smiltenes pilsētas svētki

Turpinot tradīciju, jau trešo gadu Smiltenes pilsētas svētku ieskaņā gaidāma veselīga uztura meistardarbnīca. Šogad tai dots nosaukums “Zeme – cilvēka spēkavots”, un tā norisināsies 12. jūlijā plkst. 19:00 Smiltenes pilsētas Kultūras centra mazajā zālē. Meistardarbnīcu vadīs uztura speciāliste Lāsma Brenča un veselīgo musli produktu “InGo” radītāja, smilteniete Inga Ērgle.

Ņemot vērā, ka šogad Smiltenes pilsētas svētku tēma ir zeme, arī veselīga uztura meistardarbnīca veltīta zemes veltēm un to nozīmei cilvēka uzturā. Uztura speciāliste Lāsma Brenča pastāstīs par dažādu uzturvielu ietekmi uz veselību, kā arī ikdienā tik neatņemamo garšvielu – sāls un cukura – lietošanu uzturā. Uzmanība tiks padziļināti pievērsta no zemes nākušiem produktiem – graudaugiem, pākšaugiem, augļiem un dārzeņiem. Tāpat būs iespēja kopā “apceļot” Latviju, uzzinot, kādi vērtīgi produkti šeit tiek ražoti. Meistardarbnīcā runās arī par ikdienā tik pierasto, bet cilvēkam tik nozīmīgo ūdeni – īstenu dabas dārgumu.

Uztura meistardarbnīcā varēs darboties arī praktiski – kopā ar Ingu Ērgli izmēģināt spēkus veselīgo “InGo” musli uzkodu gatavošanā. Pasākuma apmeklētājus gaida arī citi patīkami pārsteigumi.

Iepriekšēja pieteikšanās līdz 10. jūlijam (ieskaitot), rakstot uz [email protected]. Vietu skaits ierobežots! Dalība ir bez maksas.

 

Pasākumā tiks filmēts un fotografēts. Pasākuma laikā uzņemtie foto un video materiāli tiks publicēti.

Informāciju sagatavoja

Madara Mūrniece

Smiltenes pilsētas Kultūras centra mākslinieciskā vadītajā

[email protected]

28688101

 

Inga Ērgle

[email protected]