2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Artūrs Pauliņš izcīna pārliecinošu uzvaru Mazajā balvā

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 22.-23.augustā, Smiltenes pusē vairāk kā 400 dalībnieki stājās uz starta orientēšanās kluba “Azimuts” rīkotajās sacensībās “Mazā balva 2020”, kur reizē norisinājās arī sestais un septītais Latvijas kausa posms un Smiltenes novada atklātais čempionāts.  Elites grupās nepārspēti abās sacensību dienās un arī kopvērtējumā bija Sandra Grosberga (Meridiāns/CPSS/Pārgauja) un Artūrs Pauliņš (Azimuts OK-Sm BJSS).

Sacensības norisinājās Mežoles dabas lieguma teritorijā, kur savdabīgas reljefa formas mijās ar dažāda izmēra purviem. Pirmajā sacensību dienā dalībnieki sacentās vidējā distancē, kas veda pa lēnākām un purvainākām vietām, savukārt otrajā dienā garajā distancē bija jāšķērso arī labi skrienamas apvidus daļas.

Vīru elitē vidējā distancē A. Pauliņš izcīnīja uzvaru, par nedaudz vairāk kā pusminūti apsteidzot Rūdolfu Zērni (Saldus OK) un par vairāk kā divām minūtēm Edgaru Bertuku (Alūksne-Ape OK), savukārt garajā distancē tuvākie sekotāji Uldis Upītis (Kāpa OK) un R. Zērnis uzvarētājam piekāpās par vairāk kā 15 minūtēm. Divu dienu kopvērtējumā sudrabs R. Zērnim un bronza U. Upītim. E. Bertuks otrajā sacensību dienā nefinišēja.

Pēc lieliskas treniņnometnes Somijā es divas nedēļas nevarēju skriet. Bija jāiztiek tikai ar alternatīvajiem treniņiem, tāpēc lielākais izaicinājums man bija iziet uz starta līnijas un censties fokusēties tikai uz tehnisko pusi, nevis fizisko gatavību. Pirmā diena fiziski man bija ļoti grūta – tā mocījies un cīnījies ar sevi nebiju sen. Garajā distancē jau jutos labi un spēju skriet tuvu savam labākajam izpildījumam. Sacensību organizācija bija augstā līmenī, īpaši jāuzsver apvidus kvalitāti un distanču plānojums, kas bija pasaules līmenī. Liels paldies Aldim Lapiņam un viņa komandai,” komentē A. Pauliņš.

Dāmu elitē pirmajā sacensību dienā S. Grosberga tuvāko sekotāju Iritu Puķīti (Kāpa OK) apsteidza par nepilnu minūti un trešās vietas ieguvēju Lauru Savicku (Azimuts OK-Sm BJSS) par vairāk kā piecām minūtēm, bet garajā distancē L. Savicka un I. Puķīte distancē pavadīja vairāk kā desmit minūtes ilgāk kā uzvarētāja. Divu dienu kopvērtējumā sudrabs I. Puķītei, bet bronza L. Savickai.

Nelielu veselības problēmu dēļ izlēmu Mazo balvu izmantot kā labu treniņu kartē, jo zināju, ka šajā apvidū būs jāskrien gudri, nevis ātri. Abās sacensību dienās pieļāvu pavisam nelielas virziena kļūdas, taču principā visur izvēlējos labākos variantus, kurus spēju realizēt kā plānots. Konkurentēm negāja tik viegli, tāpēc izdevās uzvarēt arī neskrienot pat tuvu savām spēju robežām. Patīkami pārsteidza sacensību organizācijas līmenis un karšu kvalitāte šajā apvidū, kur bija tik mainīga skrienamība un redzamība. To ne vienmēr izdodas saprotami attēlot kartē, bet šoreiz bija tiešām bauda skriet,” atzina S. Grosberga.

Detalizēti sacensību rezultāti, spliti un grafiki: https://lof.lv/seriali_rez/?id=2020052300#k

Bilžu galerija: šeit

GPS sekošanas atkārtojums: http://otracker.lt/

Savās mājās ar mainīgām sekmēm startēja arī pārējie Artūra un Lauras Azimuts OK-Sm BJSS kluba biedri. Uz pjedestāla augstākā pakāpiena tika aicināti:  Zane Tarasa S-10, savas medaļu kolekcijas ar sudraba godalgām papildināja: Gustavs Solovjovs V-8 , Rubens Pāvils Šulcs V21B, Kitija Abula S-12 , Jana Marta Ivanovska S21A un Gunta Dudele S-55.

Olimpiskajā sešiniekā ieskrēja, izcīnot ceturtās vietas Valērijs Prosolokvs V21B un Zanda Stabiņa S-20, piektās vietas Māris Zeiļuks V-40 , Jānis Nulle V-55 , Agris Kronbergs V-70 un Agnese Jaunmuktāne S-16, sestajās vietās  Robrets Zirdziņš V-8 un Anda Jaunmuktāne S-16.

Sacensību rīkošanā tika iesaistīti liels skaits tienešu un citu izpalīgu-darba rūķu. Lai sarīkotu tik lielas sacensības darāmā tiešām bija daudz. Neiztiktu arī bez finansiālā atbalsta un balvu sagādātājiem.

Paldies par atbalstu: Smiltenes novada domei , Smiltenes BJSS , Smiltenes pienam, Piebalgas alum , Skrīveru saldumiem,  juridiskajam birojam Marians , Elektronamam , kā arī LOF un viņu atbalstītājiem: veikalu tīklam Maxima ,  Os veikalam un Suunto.

Sezonas astotais Latvijas kausa posms, kas reizē būs arī Latvijas čempionāts vidējā distancē, norisināsies 5. septembrī Carnikavā.

Avots: https://okazimuts.lv