2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Atbalsts starpkultūru dialoga idejām – līdz pat 1000 eiro!

Foto: pexels.com

Lai veicinātu krievu, ukraiņu, lietuviešu, igauņu, romu un citu mazākumtautību iekļaušanos latviešu sabiedrībā, mazākumtautību (MT) nevalstiskās organizācijas (NVO) un NVO, kas strādā ar MT jautājumiem, tiek aicinātas piedalīties Starpkultūru dialoga ideju mācībās š.g. 17. septembrī Valmierā. Un – pats lieliskākais – apmācību beigās gūt reālu finansējumu līdz pat 1000 eiro savas idejas īstenošanai!

Kas ir ideja? Iecere, ko gribas īstenot! Kas ir starpkultūru dialoga ideja? Latviešu un cittautiešu ideja par kopābūšanu, kas vairo mazākumtautību piederības sajūtu Latvijai un ļauj plašākai latviešu sabiedrībai iepazīt dažādu tautību kultūru un tradīcijas. Lai atbalstītu MT izglītošanos, un kultūras vērtību saglabāšanu un attīstīšanu, Valmieras novada fonds rīko Starpkultūru dialoga ideju mācības, kuru noslēgumā iespējams gūt finansējumu līdz pat 1000 eiro savas idejas īstenošanai!

Lai atbalsts tiktu izlietots starpkultūra dialoga veicināšanai un sasniegtu tā mērķi – latviešu un mazākumtautību integrāciju jeb “draudzēšanos”, NVO pārstāvji un brīvprātīgie tiek aicināti piedalīties mācībās š.g. 17. septembrī no plkst. 10.00 līdz 17.00 Garā ielā 10, Valmierā. Dalībnieki aicināti iepriekš pieteikties līdz 15. septembrim vienā no šiem veidiem:

Lai gan Vidzemē cittautiešu ir tikai nedaudz vairāk par desmito daļu, tā tomēr ir būtiska daļa no visiem Vidzemes un arī Latvijas iedzīvotājiem. Pateicoties Kultūras ministrijas atbalstam, iespējams gūt atbalstu MT ideju un iniciatīvu īstenošanai Vidzemē jau šajā gadā.

Papildu informācija:

Gundega Siliņa, Valmieras novada fonda projektu vadītāja

Aktīvo iedzīvotāju fonda Vidzemes reģiona konsultante

Tālrunis: 20258200; e-pasts: [email protected]