2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Atcelts pasaules čempionāts BMX riteņbraukšanā

Starptautiskā Riteņbraukšanas savienība (UCI) pirmdien oficiāli informējusi par šī gada pasaules BMX čempionāta atcelšanu. Sacensību norise bija plānota no 26. – 31. maijam ASV pilsētā Hjūstonā. UCI izskata iespēju čempionātu pārcelt uz citu norises laiku.

Ņemot vērā vīrusa “Covid – 19” straujo izplatību pasaulē atliktas vai atceltas virkne riteņbraukšanas veidu sacensības. Pirmdien UCI oficiāli informēja arī par pasaules BMX čempionāta atcelšanu. Šī gada pasaules BMX čempionāts elites, junioru, jaunatnes, bērnu un amatieru grupām bija plānots ASV pilsētā Hjūstonā laika posmā no 26. – 31. maijam. Sacensībās startēt bija plānojuši virkne dažāda vecuma Latvijas sportisti.

Vienlaikus, UCI savā paziņojumā norādījusi, ka tiek izskatīta iespēja pasaules BMX čempionātu 2020. gadā pārcelt uz citu norises laiku pēc tam kad situācija pasaulē būs normalizējusies.

Šī gada pasaules BMX čempionāts bija plānotas arī kā noslēdzošās Tokijas Olimpisko spēļu kvalifikācijas sacensības, tomēr jau iepriekš UCI paziņoja, ka Starptautiskajai Olimpiskajai komitejai vīrusa “Covid – 19” pandēmijas dēļ rosinās mainīt olimpiskās kvalifikācijas noteikumus. UCI rosina kā kvalifikācijas beigu termiņu noteikt 2020. gada 3. martu.

 

Papildus informācija:

Toms Markss

Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses sekretārs