2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Atklāj aktīvo tūrisma sezonu ar “Ieriteņo vasarā!”

Smiltenes novada Tūrisma informācijas centrs (TIC) aicina piedalīties velobraucienā “Ieriteņo vasarā!” un no 22. maija līdz 8. jūnijam atklāt aktīvā tūrisma sezonu Smiltenes novadā, šoreiz jaunā formātā. “Ieriteņo vasarā!” braucienā aicinām doties individuāli, kopā ar ģimeni, draugiem vai kolēģiem, ievērojot distancēšanos un noteiktos ierobežojumus.

22. maija pēcpusdienā Smiltenes novada mājas lapā smiltenesnovads.lv un tūrisma mājas lapā visit.smiltenesnovads.lv jaunumu sadaļā tiks publicēti 3 jauni apļveida velomaršruti 12, 24 un 37 km garumā, kas šogad vedīs pa Mēru, Bilskas un Jaunbilskas apkārtni. Visu maršrutu sākums un noslēgums būs pie Mēru muižas. Visi maršruti līdz 8. jūnijam būs marķēti dabā.

Kā jau parasti maršruta laikā būs sagatavoti vienkārši, pa ceļam veicami uzdevumi, lai braucienu padarītu vēl interesantāku. Uzdevuma atbildes būs jāieraksta reģistrācijas anketā un visi reģistrētie dalībnieki piedalīsies loterijā, kurā varēs laimēt pārsteiguma balvas no Smiltenes novada TIC.

Mērojot velomaršrutus aicinām uzņemt fotogrāfijas, dalīties ar tām un lietot tēmturus #smiltenesnovads #ieriteņovasarā, kā arī iesūtīt uzņemtās fotogrāfijas uz e-pastu [email protected], lai pēc 8. jūnija varam izveidot kopīgu foto galeriju ar dalībniekiem un velomaršruta laikā iepazītajām vietām.

Sīkāku informāciju par “Ieriteņo vasarā 2020” velomaršrutu kartēm, gpx failiem, uzdevumu un to iesniegšanu meklē visit.smiltenesnovads.lv  jaunumu sadaļā no 22. maija.

Lūdzam būt atbildīgiem un ievērot visus noteiktos drošības pasākumus, jo tikai tā mēs varam pasargāt paši sevi un apkārtējos. Atgādinām, ka atrodoties uz ceļa un kustībā, obligāti jāievēro ceļu satiksmes noteikumi kā arī aicinām lietot aizsargķiveres (bērniem līdz 12 gadiem tās ir obligātas).

Patīkamu atpūtu Smiltenes novadā!

Informāciju sagatavoja:
Lelde Atlāce,
Smiltenes novada Tūrisma informācijas centra
tūrisma organizatore