2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Atklāta Smiltenes kartinga trase

Sestdien, 23. septembrī, ar sporta kompleksa “333” komandas šobrīd jaunākajiem un jaudīgākajiem īres kartingiem Latvijā tika atklāta Smiltenes kartinga trase.

Patiecoties veiksmīgai sadarbībai ar biedrībām “Abulas lauku partnerība” un “Tehnisko sporta klubs “Smiltene””, īstenojot kopīgu projektu, pašvaldībai ir izdevies attīstīt un daudzveidot daudzfunkcionālā sporta un atpūtas kompleksa “Teperis” piedāvāto pakalpojumu klāstu. Tagad atjaunotā kartingu trase dod iespēju nodrošināt trases izmantošanu kartingu sportam, kā arī skrituļslidotājiem un skrituļslēpotājiem, tādējādi piesaistot vairāk apmeklētājus, īpaši jauniešus, kā arī dod iespēju uzņemt nacionāla vai pat starptautiska mēroga sacensību organizatorus.

Projekta “Kartingu trases atjaunošana” ietvaros tika veikta virsūdeņu noteces sistēmas atjaunošana un pārbūve, iekšējās trases apmales izbūve, jauna asfalta seguma izbūve, atvairbarjeru uzstādīšana, apzaļumošana u.c. darbi. Darbus veica SIA “8 CBR”. Projekta kopējās izmaksas bija 172 857,00 eiro, no kurām Lauku atbalsta dienests līdzfinansēja 80 000,00 eiro un pašvaldības finansējums 95 857,00 eiro.

Tuvākā laikā plānots uzstādīt informatīvo stendu, lai visiem trases lietotājiem un apmeklētājiem būtu pieejama informācija par trases izmantošanas kārtību.

Foto no atklāšanas ŠEIT.