2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Atklāta Smiltenes stadiona servisa un skatītāju tribīņu ēka

4.augustā ar sportisku sacensību programmu tika atklāta jaunuzceltā Smiltenes stadiona servisa un skatītāju tribīņu ēka, kas ikdienā kalpos Smiltenes pilsētas bērnu un jaunatnes sporta skolas, Smiltenes vidusskolas un Smiltenes tehnikuma audzēkņiem, kā arī sporta klubu vajadzībām un sporta pasākumiem.

Visas dienas garumā stadionā pie Tepera ezera notika “Taizeļa kausa izcīņa 2018” futbolā, kurā, veicot trīs apļu izspēles, vietas savstarpēji sadalīja 3 komandas. Pirmo vietu izcīnīja Futbola/Hokeja klubs “Skorpions”, otro – “X-Team”, trešo – “Rīgas Dinamo”.

No plkst.12.00 Tepera ezera promenādē, Smiltenes novada teritorijā un pilsētā notika Latvijas kausa izcīņas posms Triatlona sprinta distancē, pulcējot vairāk kā 100 dažāda vecuma sportistus. Ar rezultātiem var iepazīties šeit.

Svētki turpinājās ar draudzības spēli futbolā, kurā sacentās Smiltenes BJSS jaunie futbolisti, pret Smiltenes novada domes komandu, kurā piedalījās arī Latvijas Futbola federācijas prezidents Kaspars Gorkšs, novada domes vadības, jauno futbolistu vecāku un tribīņu ēkas būvnieku pārstāvji. Lai gan spēle noslēdzas ar rezultātu 4:1, apvienotās Smiltenes novada domes komandas labā, Smiltenes sporta skolas jaunieši cīnījās braši un ne reizi vien apdraudēja A.Rozīša sargātos vārtus, kā arī spēja sagādāt grūtības arī savulaik Latvijas futbola izlases spēlētajam K.Gorkšam.

Pirms simboliskās Smiltenes stadiona servisa un skatītāju tribīņu ēkas atklāšanas, Smiltenes novada domes priekšsēdētājs G.Kukainis uzrunāja klātesošos, pasakoties ikvienam par ieguldījumu ne tikai ēkas celtniecībā, bet arī tiem, kas ar savu entuziasmu un darbu  ir veidojuši un veido sporta dzīvi pilsētā un novadā. Projekts ir īstenojis ilgi loloto smiltenieša Ulda Rudzīša, kā arī citu novadnieku sapni par tribīņu un servisa ēku stadionā, kas nākotnē stadionā ļaus rīkot plašāka mēroga sacensības, stiprinot Smiltenes novadu- kā sportisku un aktīva dzīvesveida novadu.

Latvijas futbola federācijas prezidents Kaspars Gorkšs patiecās Smiltenes novadam un A.Rozītim par ieguldījumu futbola attīstībā, jo Smiltene noteikti var lepoties ar futbola lielpilsētas godu, uzdāvinot arī īpašu futbola bumbu, kas turpmāk varēs palīdzēt jaunajiem sportistiem treniņu procesā.

Smiltenes stadiona servisa un skatītāju tribīņu ēku atklāja novada domes priekšsēdētājs G.Kukainis, Latvijas futbola federācijas prezidents K.Gorkšs,  SIA “R.K.C.F.Renesanse” valdes loceklis R.Kuncevičš, Smiltenes pilsētas un novada domes bijušais vadītājs A.Mežulis, simboliski pārgriežot lentu.

Pēc svinīgās atklāšanas notika KOMANDA.LV 1.līgas čempionāta spēle starp FK Smiltene/BJSS un FK Tukums 2000/TSS komandām, kurā ar rezultātu 0:3 šoreiz tika atzīts tukumnieku pārākums. Aicinām komandu atbalstīt arī šajā nedēļas nogalē – 11.augustā plkst.16.00 gaidāma KOMANDA.LV 1.līgas čempionāta spēle starp FK Smiltene/BJSS un SK “Super Nova” komandām.

Kā jau informēts iepriekš, kopējās ēkas izmaksas ir 721 953,13 eiro, tajā skaitā PVN, no kuriem 200 000,00 eiro ir valsts budžeta līdzfinansējums, bet pārējais finansējums 521 953,13 eiro apmērā ir Smiltenes novada domes finansējumus.

Projekta realizācijā piedalījās: būvdarbu veicējs – SIA “R.K.C.F. Renesanse”, būvuzraugs – SIA “TRANZIT ASK”,  autoruzraugs – SIA “Remo”, būvprojekta izstrādātājs – SIA “Arhitektu Birojs Krasts”.

Informāciju sagatavoja:
Inga Kovala
Smiltenes novada domes
Sabiedrisko attiecību speciāliste