2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Atvērsim savas baltās, baltās sirdis, lai palīdzētu!

Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā, 1. jūnijā, norisināsies ikgadējais labdarības akcijas “Balta, balta mana sirds” pasākums. Ģimenes ir mīļi gaidītas apmeklēt dažnedažādās aktivitātes bērnu rotaļu laukumā, kā arī izrādi “Ballīte” Smiltenes pilsētas Kultūras centrā!

Labdarības akcijas “Balta, balta mana sirds” mērķis ir vākt līdzekļus Smiltenes novada bērniem ar veselības problēmām. Saziedotie līdzekļi ģimenēm ir pieejami pēkšņas bērna saslimšanas, slimības saasinājuma gadījumā vai ikdienas nepieciešamību nodrošināšanai, vēršoties Smiltenes novada Sociālajā dienestā. Ziedojumu kastītes gada garumā bija izvietotas dažādos pasākumos, piemēram, izrādēs “Rīt Pifam dzimšanas diena”, koncertā “Balta, balta mana sirds” Launkalnes Tautas namā, radošās apvienības “Prieks, kur Tu rodies” dziesmu spēlē “Manas dzīves kino” un citur. Paldies ikvienam, kas apmeklēja labdarības pasākumus un ziedoja! Labdarības akcija, kā ik gadu, noslēgsies ar krāsainiem svētkiem visai ģimenei.

Lustēšana bērnu rotaļu laukumā, Gaujas ielā 1, sāksies no pulksten 11:00! Arī šogad neiztikt bez labdarības tirdziņa! Esiet mīļi aicināti uz andeli “Labas lietas, lētas lietas – nāciet un pērciet!”, kurā varēs iegādāties dažādus roku darinājumus. Ienākumi tiks ziedoti labdarības akcijai “Balta, balta mana sirds”.

Smiltenes novada bibliotēkas darbinieces aicinās iesaistīties latviešu tautas mīklu minēšanā un burvju kociņu līmēšanā “Mini, līmē mīkliņu!”.

Smiltenes novada Pašvaldības policija, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, kā arī Valsts Policija ļaus ielūkoties savā darba ikdienā, atgādinās par drošību un rīcību izšķirošās situācijās un demonstrēs sava darba aprīkojumu.

Kopā ar rotu meistari Danu Zetmani no “DD Sisters” būs iespējams izgatavot krāšņas rotas.

Sportiski izklaidējošas aktivitātes – izbraucienus ar giroskūteriem un “spike ball” atrakciju – piedāvās aktīvās atpūtas uzņēmuma “SUP House” puiši.

Darbosies maizes meistardarbnīca, bet Smiltenes novada sociālās darbinieces un Smiltenes Tehnikuma mācībspēki aicinās līdzdarboties veselīga uztura meistarklasē “Ne vien garšīgi, bet arī veselīgi” (organizē Smiltenes novada domes Sociālais dienests projekta “Pasākumi sabiedrības veselības veicināšanai Smiltenes novadā” ietvaros). Meistarklases laikā ģimenes iepazīs gastronomijas pasauli – pārtikas produktus gan aptaustot un izpētot, gan tos nogaršojot un salīdzinot. Notiks praktiskas nodarbības, būs iespēja pagatavot veselīgas uzkodas un dažādus našķus. Tāpat būs iespēja rotaļāties ar lielajām spēlēm.

Pulksten 12:00 izskanēs nu jau par tradīciju kļuvušais koncerts “No manas sirds uz Tavējo” ar Smiltenes novada bērnu vokālo ansambļu un dziedāšanas konkursa “Cālis” laureātu piedalīšanos. Koncertu ar enerģiskiem priekšnesumiem bagātinās Smiltenes novada Karsēju komanda “Lukss”.

Pēc koncerta – pulksten 13:30 – ienirsim burvju valstībā! Iluzionists Dante Pecolli pārsteigs ar krāšņiem burvju trikiem un ietērps lielo burbuļu maģijā!

Pulksten 15:00 Smiltenes KC kino zālē gaidāma populārās animācijas filmas “Mīluļu slepenā dzīve 2” vispasaules pirmizrāde. Ieeja uz filmu – EUR 2,50.

Dienas noslēgumā – pulksten 17:00 – visi ir laipni aicināti uz radošās apvienības “Teātris un ES” jaunāko izrādi “Ballīte”! Tā ir jautra, interaktīva, skatītājus iesaistoša izrāde visai ģimenei, kurā bērni un arī viņu vecāki tiks ierauti aizraujošā piedzīvojumu karuselī. Kopā ar izrādes varoņiem mazie un arī lielie skatītāji dziedās, dejos un minēs, radot smieklu virpuli sev un citiem! Izrādes režisors ir Armands Ekštets. Ieeja uz izrādi – par ziedojumiem akcijai “Balta, balta mana sirds”. Izrādes noslēgumā tiks paziņoti akcijas rezultāti!

Mūsu vidū dzīvo mazas sirsniņas, kurām ir nepieciešama mūsu palīdzība un atbalsts. Pašdarināts darbiņš labdarības tirdziņam, ziedojums un neviltots smaids-mazās lietas, kas kādām ir ļoti svarīgas. Atvērsim savas baltās, baltās sirdis, lai palīdzētu Smiltenes novada bērniem ar veselības problēmām!

Pasākums tiek finansēts no Valsts reģionālās attīstības aģentūras Latvijas valsts budžeta finansētās mērķprogrammas “Projektu konkurss par finansiālu atbalstu NVO ģimenei draudzīgas vides veidošanai pašvaldībā “, projekta “Pasākums ģimenēm un bērniem “Balta, balta mana sirds”” ietvaros.

Informāciju sagatavoja:
Madara Mūrniece
Smiltenes pilsētas Kultūras centra
mākslinieciskā vadītāja
[email protected]
28688101

*Pasākuma organizators var izdarīt foto un video uzņēmumus pasākuma norises vietā vai tuvākajā apkārtnē (tostarp pie ieejas). Ja Jūs ierodaties pasākuma vietā, Jūs apzināties, ka Jūsu attēls var tikt uzņemts un apstrādāts turpmākajiem publicitātes mērķiem. Organizators ir publiska institūcija, kurai ir pienākums informēt sabiedrību par publisku līdzekļu finansētām aktivitātēm. Organizators neapstrādās Jūsu personas datus, ja Jūs neatradīsieties pasākuma tuvumā.