2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Atvērsim savas baltās, baltās sirdis!

1. jūnijā, kad Latvijā un visā pasaulē atzīmē Starptautisko bērnu aizsardzības dienu, Smiltenē tradicionāli norisināsies labdarības akcijas “Balta, balta mana sirds” pasākums. Tajā tiks vākti ziedojumi Smiltenes novada bērniem ar veselības problēmām.  

Pasākums tiks ieskandināts 31. maijā ar bērnu filmu maratonu Smiltenes kinoteātrī. Bērnus gaida īpaši viņiem sagatavota animācijas un ģimenes filmu izlase. Ieeja-par ziedojumiem labdarības akcijai “Balta, balta mana sirds”.

Labiem darbiem un palīdzībai nelaimē nonākušiem bērniem savas baltās, baltās sirdis ir atvēruši vairāki uzņēmumi un organizācijas, tāpēc no plkst.14.00 Smiltenes rotaļu laukumā labdarības pasākuma “Balta, balta mana sirds” apmeklētājus gaida dažnedažādas interesantas aktivitātes. Darbosies labdarības tirdziņš “Labas lietas, lētas lietas-nāciet un pērciet!”, kurā varēs iegādāties dažādus roku darinājumus. Ienākumi tiks ziedoti akcijai “Balta, balta mana sirds”.

Pasākumā bērni varēs satikt trollītes Popiju un Dīdžeju, radoši izpausties Smiltenes Jauniešu domes radošajās darbnīcās un izzināt Smiltenes novada Pašvaldības policijas un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Smiltenes posteņa darbu. Par gardiem priekiem puncim gādās Smiltenes tehnikums, kura pārstāvji mācīs un palīdzēs pagatavot veselīgus hotdogus no uz koka ceptas maizītes un vārītām desiņām, bet uzņemtās kalorijas varēs likt lietā sportiskā treniņā, ko piedāvās futbola kluba “Smiltene/BJSS” komanda. Kalējs Jānis Keiselis piedāvās izmēģināt spēkus monētu kalšanā, bet lauku mājas “Kalbakas” dāvās iespēju apskatīt lielākus un mazākus trušus.

No plkst.14.00-16.00 varēs satikt Valsts policijas tēlus Runci Rūdi un Bebru Bruno. Plkst.15.00 izskanēs mazo dāvana mazajiem jeb sirsnīgais koncerts “No manas sirds tavējā”, ko dāvās bērnu ansambļi “Šurumburums” (vadītāja Eva Uldriķe), “Mazā varavīksne” (vadītāja Arta Egle) un solisti. Plkst.16.00 turpat, Rotaļu laukumā, būs skatāms bērnudārza “Pīlādzītis” audzinātāju muzikālais uzvedums “Tikšanās ar Vinniju Pūku un viņa draugiem”.

Pasākuma kulminācijā plkst.18.00 Smiltenes pilsētas Kultūras centrā varēs noskatīties “Latvijas Mazā Teātra” izrādi “Tiks un Taks”. Tajā divi nebēdnīgi vāverēni Tiks un Taks nolemj kļūt par cirka māksliniekiem un izveidot savu “Meža cirku”. Kā vāverēniem veiksies un kādus trikus viņiem izdosies sagatavot, uzzināsit izrādē. Ieeja par ziedojumiem akcijai “Balta, balta mana sirds”. Izrādes izskaņā tiks paziņoti akcijas rezultāti. Saziedotā nauda tiks ieskaitīta speciālā labdarības kontā, un būs pieejama vecākiem pēkšņas bērna saslimšanas, slimības saasinājuma gadījumā vai ikdienas nepieciešamību nodrošināšanai.

Mūsu vidū dzīvo mazas sirsniņas, kurām ir nepieciešama mūsu palīdzība un atbalsts. Pašdarināts darbiņš labdarības tirdziņam, ziedojums un neviltots smaids-mazās lietas, kas kādām ir ļoti svarīgas. Atvērsim savas baltās, baltās sirdis, lai palīdzētu Smiltenes novada bērniem ar veselības problēmām!

Informāciju sagatavoja:

Madara Mūrniece

Smiltenes pilsētas Kultūras centra mākslinieciskā vadītāja

[email protected]

28688101