2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Auto orientēšanās sacensībās “Garšu brauciens” varēs iepazīt Smilteni

Š.g. 8. aprīlī notiks auto orientēšanās sacensības “Garšu brauciens”, kuru organizē pasākumu aģentūra “Blueberry Travel”. Maršruta sākums ir Krimuldā un tālāk tas vedīs uz Līgatni, Raunu un Smilteni.

“Garšu brauciena” mērķis ir popularizēt Latvijas vietējās produkcijas ražotājus un motivēt vietējos iedzīvotājus apceļot Latviju. Tamdēļ pasākumu programma veidota, iekļaujot dažādas degustācijas un erudīcijas uzdevumus. Sacensību mērķauditorija ir ģimenes ar bērniem, kā arī draugu vai kolēģu kompānijas, kuras vēlas pavadīt aktīvas un pilnvērtīgas brīvdienas, izbaudot Latviju tās garšās un smaržās.

Pirmais “Garšu brauciena” posms notiks Vidzemē, apciemojot vietējos ražotājus Krimuldā, Līgatnē, Raunā un Smiltenē. Smiltenes novadā dalībnieki dosies uz dzirkstošo bērzu sulu BIRZĪ ražotni, Smiltenes pienu un Smiltenes novada Tūrisma informācijas centrā (TIC) saņems uzdevumu, lai tuvāk iepazītu Smilteni.

Pasākuma organizatori sadarbībā ar Smiltenes novada TIC organizēs nelielu labdarības akciju, kuras ietvaros pasākuma dalībnieki varēs palīdzēt Smiltenes Bērnu un ģimenes atbalsta centram.

Pieteikt savu dalību var līdz 24. martam, sūtot informāciju par ekipāžu uz e-pastu [email protected]. Dalības maksa 1 – 4 personu ekipāžai ir 90 EUR.

Plašāka informācija par “Garšu braucienu pieejama” šeit vai šeit.

Pasākuma nolikums pieejams šeit.

 

“Garšu braucienu” atbalsta:

Maiznīca “Flora”, A/S “Smiltenes piens”, SIA “Siera ražotne”, Smiltenes novada Tūrisma informācijas centrs

 

“Garšu brauciens” organizēts sadarbībā ar:

“Vienkoču parks”, “Līgatnes vīna darītava”, “Birzī”, “Latvijas Ķiploks”

 

Informāciju sagatavoja:
Lelde Sprancmane,
Smiltenes novada Tūrisma informācijas centra
tūrisma speciāliste