2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Bahmosfēra – jauno ērģelnieku koncerttūre arī Smiltenē

Jauniešu mūzikas biedrība “Sforzando” jau otro gadu rīko koncertu sēriju “Bahmosfēra”, kurā vērsīs uzmanību uz Johana Sebastiana Baha daiļrades vissmalkākajām psiholoģiskajām niansēm. Sestdien, 7. septembrī, plkst. 16.00 jauno ērģelnieku koncertūres koncerts notiks arī Smiltenes evaņģēliski luteriskajā baznīcā. 

Septembrī, turpinot ikgadējas “Bahmosfēras” tradīciju, Rīgas lielāko mūzikas skolu audzēkņi apceļos Latvijas baznīcu ērģeles. Pie tām sēdīsies Jēkabs Bernāts no Pāvula Jurjāna mūzikas skolas un Lauris Šmits no Rīgas Doma kora skolas. Daudzpusīgu kokles, trompetes un ērģeļu saspēli radīs koklētēja Marta Paula Pauliņa no Pārdaugavas Mūzikas un mākslas skolas un trompetisti Reinis Lozbers (Talsu mūzikas skola) un Bruno Ančāns (PIKC NMV Emīla Dārziņa mūzikas skola).
J. S. Baha mūzikas programmu kuplinās Hendeļa, kā arī Ešenvalda, Vecumnieka, Ulda Stabulnieka un pat Raimonda Paula skaņdarbi, kuru unikālā saistība ar Baha atmosfēru tiks atklāta pirmskoncerta stāstījumā.

Niansētāka informācija par “Bahmosfēras” un citiem koncertiem Jauniešu mūzikas biedrības Facebook lapā: facebook.com/sforzandobiedriba un Instagram @sforzandobiedriba.