2024. gada 16. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Baltijas čempionāts orientēšanās sportā

25.maijā Igaunijā Rougē notika Baltijas čempionāts orientēšanās sportā garajā distancē, kurās piedalījās sportisti no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Baltkrievijas un Sanktpēterburgas.

Panākums Azimuts OK- Smiltenes BJSS sportistam Ilgvaram Caunem M20E grupā, izcīnot pārliecinošu uzvaru. 9 km garo distanci ar 20 KP viņš veica 1:07.34,  otrās vietas ieguvēju pārspējot par 2:47 un trešās vietas ieguvēju par 10:27.

Visus spēkus distancē atdeva arī Artūrs Pauliņš M21E, izcīnot 5. vietu. Artūrs 14,3 km garajā distancē uzvarētājam Timo Sild piekāpās 1:45 un trešās vietas ieguvējam Lauri Sild tikai 21 sekundi.

Laurai  Savickai W21E grupā vairāk kā 9km garajā distancē 27. vieta. W16E grupā 18. vietā Anda Jaunmuktāne un 21. vietā Agnese Jaunmuktāne. Gaujienas puisim, kas trenējas Smiltenes BJSS, Austrim Kalniņam 9. vieta M16E.

Individuālo sacensību rezultāti pieejami ŠEIT.

Sacensību otrajā dienā notika sacensības stafetēs.

Tajās panākums savas M20E komandas sastāvā, izcīnot sudraba godalgu, Ilgvaram Caunem. Ilgvars skrēja trešo etapu. Stafeti viņš saņēma kā trešais. Distancē viņam izdevās apsteigt Igaunijas sportistu. Tomēr nepilna minūte pietrūka, lai panāktu Lietuvas sportistu.

 

Artūrs Pauliņš, Latvijas pirmās komandas sastāvā grupā M21E, startēja otrajā etapā, stafeti saņemot kā piektais. Artūram izdevās komandu pacelt uz otro pozīciju. Šāda vieta Artūra komandai arī pēc trešā etapa.

W16E grupā Latvijas pirmajai komandai, ar Agnesi Jaunmuktāni sastāvā, 6. vieta. M16E grupā Austra Kalniņa komandai arī 6. vieta

Stafešu rezultāti pieejami ŠEIT.
Paralēli notika arī Baltijas veterānu čempionāts.

Tajā panākums  Mārim Stabiņam,  grupā M35  izcīnot 3.vietu. M45 grupā Mārtiņam Godiņam 4. vieta un Otāram Putrālim 7. vieta. Tāpat veicās arī Aldim Lapiņam grupā M65. W40 grupā Ievai Godiņai 4. vieta un W45 grupā 7. vieta Inetai Bārdiņai. W-12 atklātajā grupā Kitijai Abulai 2. vieta un Anetei Stabiņai 4. vieta.

Rezultāti pieejami ŠEIT.

FOTO.

 

Informāciju sagatavoja:

Māris Stabiņš