2024. gada 18. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Baltijas čempionāts Šauļos

29. un 30. maijā Lietuvā notika Baltijas čempionāts orientēšanās sportā, kas Latvijas orientieristiem bija veiksmīgs un panākumiem bagāts. 23 medaļas, čempionu tituls stafetēs visās vecuma grupās, uzvara valstu kopvērtējumā – tāds sasniegums Latvijas orientieristiem Baltijas čempionātā vēl nav bijis.
 
Šajās sacensībās Latviju pārstāvēja 61 sportists un Latvijas orientieristi izcīnīja 23 medaļas, no kurām 11 ir zelta. Latvijas izlases sastāvā startēja arī septiņi Azimuts OK-Sm BJSS sportisti. Sacensību pirmajā dienā 16,5km garajā distancē vīriešu Elites grupā Artūrs Pauliņš izcīnīja 6. vietu un Ilgvars Caune 8. vietu 35 dalībnieku konkurencē. Sievietēm Liene Brūvele 11. vietu 19 dalībnieču konkurencē. Sacensībās treneres Lienes Brūveles vadībā piedalījās arī Smiltenes BJSS audzēkņi un uzrādīja sekojošus rezultātus:
 
W-14 Marta Kalniņa 7. vieta no 13 dalībniecēm
W-18 Anda Jaunmuktāne 4. vieta no 15 dalībniecēm
W-18 Agnese Jaunmuktāne 5. vieta no 15 dalībniecēm.
M-20 Austris Kalniņš 8. vieta no 17 dalībniekiem.
 
Individuālās garās distances rezultāti aplūkojami ŠEIT:
 
Izcils veikums Latvijas orientieristiem stafetēs – izcīnītas sešas no sešām iespējamajām zelta medaļām, kā arī viena sudraba un divas bronzas godalgas. Elites grupā vīriem triumfēja Latvijas otrā komanda kurā sastāvā kopā ar Edgaru Bertuku startēja Azimuts OK sportisti Artūrs Pauliņš un Ilgvars Caune atstājot aiz sevis Latvijas pirmo komandu un Baltkrievus. Elites grupā dāmām Liene Brūvele Latvijas otrās komandas sastāvā ieguva 4.vietu.
 
M20 grupā – Azimuts OK-Sm Bjss sportists Austris Kalniņš kopā ar saviem komandas biedriem Latvijas pirmajā komandā izcīnīja zelta godalgu. Vēl W16 grupā ceturtajā vietā Latvijas trešās komandas sastāvā Marta Kalniņa.
 
Savukārt W-20 grupā Anda un Agnese Jaunmuktānes startēja attiecīgi Latvijas otrajā un trešajā komandā izcīnot piekto un sesto vietu. Sacensību pirmajā dienā izpaudās tas ka Latvijā ilgstoši nebija notikušas sacensības un mūsu  sportistiem nebija viegli iejusties sacensību atmosfērā.  Sacensību apvidus bija diezgan zaļš. Savukārt stafetēs apvidus bija skrienamāks.
 
 
Sveicam un lepojamies!
 
Māris Stabiņš