2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Baltijas Starptautiskajā vasaras skolā mācīs jaunas dokumentālās filmas metodes

Baltijas Starptautiskajā vasaras skolā (BISS) 2018 dalībnieki piedalīsies praktiskās nodarbībās, lai apgūtu jaunu pieeju dokumentālo filmu veidošanai digitālajā ērā.  Darbnīcu vadīs „Fulbright” speciāliste, producente, rakstniece un filmu režisore Helen De Michiel no Amerikas Savienotajām Valstīm (ASV).  Dalībnieki pievērsīsies dokumentālo filmu stāstu veidošanai, lai iesaistītu sabiedrību un veicinātu dialogu ar diskriminētām sabiedrības grupām.

Kā mēs izvēlamies un stāstam mūsu sabiedrības stāstus? Dokumentālo filmu prakses attīstība piedzīvo pagrieziena punktu, kad mediju veidotāji ieved jaunas balsis un vēstures elementus 21.g.s. mediju vidē. Mediju veidotāji sāk izmantot pieejamos rīkus un dinamiskās platformas, lai sadarbotos ar stāstniekiem no sabiedrības vidus, attīstītu mediju pratību un veidotu paliekošu ietekmi.  Praktiskajās nodarbībās BISS dalībnieki mācīsies izmantot instrumentu kopumu, lai izprastu jauno mediju ainavu un veidotu dokumentālās filmas, kas iesaista mērķauditoriju jaunos un radošos veidos.

Helen De Michiel ir režisore, autore un multimediju producente. Viņas rakstura stāstījumi un dokumentālās filmas, publiskās televīzijas un vadošie jauno mediju projekti ir rādīti un izplatīti visā pasaulē.  Viņa ir līdzautore 2018. gadā izdotajai grāmatai Open Space New Media Documentary: A Toolkit for Theory and Practice. Šobrīd viņa strādā pie jaunas dokumentālās filmas Knocking On Doors.

BISS ir tradicionāla vasaras izglītības programma, kas Vidzemes Augstskolā norisināsies no 2018. gada 19. līdz 30. jūnijam. Vidzemes Augstskola BISS2018 rīko sadarbībā ar Valsts izglītības un attīstības aģentūru, Baltijas jūras valstu padomi, ASV vēstniecību Latvijā, Minnesotas Universitāti un Valmieras pašvaldību.

Informāciju sagatavoja
Annija Ņizina
Vidzemes Augstskolas studente
E-pasts: [email protected]
Tel.: +371 25450250