2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Baltijas Starptautiskajā vasaras skolā mācīs stratēģisko komunikāciju

Baltijas Starptautiskā vasaras skola (BISS) pievērsīsies stratēģiskās komunikācijas apguvei un sniegs studentiem iespēju ekspertu vadībā likt lietā iegūtās zināšanas praktiskās nodarbībās.

Vasaras skolas mērķis ir sniegt praktiskas iemaņas studentiem, kas vēlas uzlabot spēju risināt dezinformācijas jautājumus un veidot komunikācijas kampaņas starptautisko attiecību jomā.

Gatis Krūmiņš, Vidzemes Augstskolas rektors, uzsver, ka mūsdienās ir aizvien svarīgāk pētīt veidus, kā organizācijas, institūcijas un valdības veido stratēģisko komunikāciju un kādu lomu komunikācija spēlē politikas uztveres veidošanā: „Lai mediju un komunikācijas studenti to darītu, viņiem ir nepieciešamas atbilstošas praktiskās iemaņas, ko vēlāk pielietot profesionālajā dzīvē”.

BISS ir tradicionāla vasaras izglītības programma, kas Vidzemes Augstskolā norisināsies no 2018.gada 19.līdz 30.jūnijam. Pieteikties Valsts izglītības attīstības aģentūras nodrošinātajām stipendijām iespējams līdz 4.maijam ŠEIT.

Stratēģiskās komunikācijas eksperti Jānis Rungulis un Anneli Kimber no Eiropas Ārējās darbības dienesta (ĒĀDD) stratēģiskās komunikācijas uzdevumu vienības uzstāsies kā galvenie runātāji, kā arī vadīs praktiskas nodarbības, kurās viņi pievērsīsies stratēģiskajai komunikācijai un dos piemērus no savas darba pieredzes.  ĒĀDD stratēģiskās komunikācijas vienība tika izveidota 2015. gada beigās, lai uzlabotu komunikāciju par Eiropas Savienības (ES) Austrumu partnerības politiku, stiprinātu mediju vidi Austrumu kaimiņvalstīs un uzlabotu ES spēju prognozēt, risināt un reaģēt uz dezinformāciju.

Vidzemes Augstskola BISS2018 rīko sadarbībā ar Valsts izglītības un attīstības aģentūru, Baltijas jūras valstu padomi, ASV vēstniecību Latvijā, Minnesotas Universitāti un Valmieras pašvaldību.

Informāciju sagatavoja:
Annija Ņizina
Vidzemes Augstskolas studente
E-pasts: [email protected]