2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Balvu par mūža ieguldījumu Smiltenes novada sportā saņems Aldis Lapiņš

12. janvārī notiks Smiltenes novada gada balvas sportā svinīgā apbalvošanas ceremonija, kurā balvas tiks pasniegtas labākajiem un populārākajiem novada sportistiem, sporta personībām, komandām un notikumiem. Kļuvis zināms, ka balvu par mūža ieguldījumu Smiltenes novada sportā saņems orientēšanās kluba “Azimuts” ilggadējs vadītājs, sacensību rīkotājs, trašu zīmētājs un aktīvs sacensību dalībnieks Aldis Lapiņš.

Smiltenes novada gada balva sportā ir pasākums, kas vienkopus pulcē novada sporta sabiedrību. Ceturto gadu pēc kārtas pasākuma laikā tiks pasniegta balva par mūža ieguldījumu Smiltenes novada sportā. Iepriekš šo nozīmīgo apbalvojumu saņēmuši: sporta entuziasts Arnolds Markss, viens orientēšanās sporta ieviesējiem mūsu novadā Pēteris Tiļčiks, kā arī hokeja attīstītājs Smiltenē Ilgvars Pētiens.

Kļuvis zināms, ka šajā gadā balvu par mūža ieguldījumu Smiltenes novada sportā saņems ilggadējais orientēšanās kluba “Azimuts” vadītājs, sacensību rīkotājs, trašu zīmētājs un aktīvs sacensību dalībnieks Aldis Lapiņš.

Orientēšanās Aldim Lapiņam, līdzīgi kā Jānim Lūsim šķēpa mešana, ir visa viņa dzīve. Aldis  dzīves garumā piekopj un tiešā veidā iesaista arī citus sporta veidā, kurā apvienotas fiziskās, prāta un intelektuālās īpašības. Pirmā saikne ar orientēšanās sportu bijusi skolas laikā, bet 1975. gadā kopā ar Pēteri Tilčīku, Agri Onkeli, Ilgvaru Paulēnu un Kārli Baumani, Aldis iesaistījās orientēšanās kluba “Azimuts” izveidē.

42 gadu laikā Aldis Lapiņš rīkojis dažāda mēroga sacensības, no kurām īpaši jāizceļ orientēšanās seriāls “Azimuts”, “Mazā balva”, un “8CBR kauss”. Cienījamais kungs ir bijis šo sacensību organizators un trašu zīmētājs. Bez tam, viņš ar lielu gādību ilgus gadus vada “Azimuts” klubu. Nevar neizcelt arī Alda spējas zīmēt kvalitatīvas un ļoti interesantas orientēšanās distanču kartes, kuras novērtē visas Latvijas orientieristi.

Paralēli organizatoriskajam darbam Aldis guvis neskaitāmus panākumus valsts un starptautiska mēroga sacensībās. Startējis arī PSRS čempionātos. Tomēr par to vēl nozīmīgāki ir tie simti bērni un jaunieši, kuriem Aldis ir devis pirmos pamatus orientēšanās sportā, sekmējis sportisko izaugsmi, rakstura veidošanu un dzīves gudrības.

Smiltenes novada sporta saime lepojas ar Aldi Lapiņu un augstu novērtē viņa ieguldījumu novada sporta dzīves attīstībā. Vēlam labu veselību un neizsīkstošu sportisko garu! Esam droši, ka arī šajā gadā nevienas orientēšanās sacensības mūsu novadā nebūs iespējamas bez Alda ieguldījuma to organizēšanā.

Toms Markss