2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Balvu par mūža ieguldījumu Smiltenes novada sportā saņems hokejists Ilgvars Plētiens

Kļuvis zināms, ka šī gada Smiltenes novada gada balvas sportā svinīgajā apbalvošanas ceremonijā balvu par mūža ieguldījumu novada sportā saņems Smiltenes hokeja ilggadējs attīstītājs, hokeja treneris, spēlētājs un īstens sporta veida entuziasts Ilgvars Plētiens.

Desmit dienas ir atlikušas līdz 6. Smiltenes novada gada balvas sportā svinīgajai apbalvošanas ceremonijai, kas 13. janvārī notiks Smiltenes pilsētas Kultūras centrā. Pasākuma laikā tiks godināti aizvadītā gada labākie Smiltenes bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēkņi un treneri. Novada gada balvas sportā tiks pasniegtas deviņās dažādās nominācijās. Astoņās no tām balvu saņēmēji tiks paziņoti apbalvošanas ceremonijā.

Kļuvis zināms, ka balva par mūža ieguldījumu Smiltenes novada sportā tiks piešķirta ilggadējam Smiltenes hokeja dzīves uzturētājam, hokeja kluba “Smiltenes vanagi” spēlētājam un trenerim Ilgvaram Plētienam. Ilgvars ar savu darbu jau vairākus gadu desmitus ir sekmējis iespēju novada iedzīvotājiem nodarboties ar šo populāro sporta spēli, organizējot un aktīvi piedaloties ledus liešanā un daudzu citu darbu veikšanā. Viņa ieguldītais darbs atspoguļojas Smiltenes āra hokeja laukumā, kas joprojām ir viens no labākajiem āra dabīgajiem laukumiem Latvijā.

Vairākām smilteniešu paaudzēm Ilgvars ir mācījis hokeja spēles gudrības, uzņemoties trenera darbu. Viņa audzēkņu vidū ir Latvijas hokeja virslīgā spēlējušie hokejisti – Mikus Ozols un Kristaps Bīnerts. Neskatoties uz savu cienījamo vecumu, Ilgvars Plētiens joprojām auj kājās slidas un aizstāv “Smiltenes vanagu” godu Vidzemes čempionātā 1. līgā, kā arī veterānu līgās. Cienījamais kungs spēlē arī Latvijas veterānu čempionātos.

Smiltenes novada gada balvas sportā mērķis ir novada sportistu, sporta personību, komandu un sporta notikumu popularizēšana. Līdzjutēju balsojumā, kas no 1.  – 30. decembrim notika mājaslapā smiltenesnovads.lv un portālā ziemellatvija.lv, tika atdotas kopumā 5626 balsis.

Informāciju sagatavoja:
Toms Markss
SPORTS Smiltenē vadītājs
Tālrunis: +371 26255435
Elektroniskā pasta adrese: [email protected]