2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Balvu par mūža ieguldījumu Smiltenes novada sportā saņems Jānis Līkāns

Piektdien, 10. janvārī, pulksten 19:00 notiks 9. svinīgā apbalvošanas ceremonija “Smiltenes novada Gada balva sportā”, kurā tiks pasniegtas balvas 13 dažādās nominācijās. Kļuvis zināms, ka balvu par mūža ieguldījumu Smiltenes novada sportā saņems ilggadējais akciju sabiedrības “8CBR” vadītājs, sporta atbalstītājs un entuziasts Jānis Līkāns.

Balva par mūža ieguldījumu tradicionāli ir emocionālākā un sirsnīgākā nominācija svinīgajā apbalvošanas ceremonijā “Smiltenes novada Gada balva sportā”. Šo apbalvojumu saņem personība, kas mūža lielāko daļu iesaistījies ar savu darbību veicinājis Smiltenes novada sporta attīstību. Iepriekš balvas šajā nominācijā saņēmuši sacensību organizatori, palīgi un pedagogi.

Šajā gadā nozīmīgo apbalvojumu saņems Jānis Līkāns. Cienījamais smiltenietis ilgus gadus vadījis ceļu būves uzņēmumu – AS “8CBR”.

Smiltenes novads var lepoties ar senām un noturīgām sporta tradīcijām, ar augstiem sasniegumiem un sporta pasākumu daudzveidību. Attīstot sporta veidus ir izveidota plaša sporta bāžu un objektu infrastruktūra. Šo panākumu pamatā ir Smiltenes sporta entuziastu, skolotāju, treneru, iestāžu, uzņēmumu, organizāciju vadītāju, sporta sabiedrības fanātiskais entuziasms un patriotisms.

Jānis Līkans nenoliedzami ir viens no viņiem. Ilggadējais “astoto” vadītājs daudzu gadu garumā ir rūpējies un atbalstījis sava vadītā uzņēmuma darbinieku iesaisti visdažādākajās sportiskajās aktivitātēs, kā arī spējis ieklausīties, izprast un sniegt visdažādākā veida atbalstu daudzu sporta veidu attīstībai savā pilsētā.

Ar “8 CBR” un Jāņa Līkāna atbalstu ir sekmēta hokeja laukuma, autokrosa trases, pilsētas stadiona, tenisa laukumu un citu sporta būvju izveide un attīstība. Finansiāli un materiāli atbalstīta visdažādāko sporta veidu komandu un individuālo sportistu dalība reģionālajā, valsts un starptautiska mēroga sacensībās. Līdzfinansētas neskaitāmas sporta sacensības un pasākumi.

Šobrīd, pateicoties pašvaldības kapacitātei, dažādu fondu un projektu piesaistes iespējām, esam spējuši modernizēt virkni no mūsu sporta infrastruktūras objektiem. Tomēr vienmēr ir jāatceras un jāgodina tie cilvēki, kas ir sekmējuši šīs infrastruktūras attīstību tās pirmsākumos.  

Jāni Līkānu pasākuma laikā Smiltenes pilsētas Kultūras centrā aicināts sveikt ikviens viņa draugs, bijušais darba kolēģis, sportisti, sporta personības un citi līdzgaitnieki.

Informāciju sagatavoja:

Toms Markss

Smiltenes novada Gada balvas sportā rīkotājs