2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Balvu par mūža ieguldījumu Smiltenes novada sportā saņems Margarita Mikarta

Kļuvis zināms, ka šogad balvu par mūža ieguldījumu Smiltenes novada sportā saņems ilggadējā Smiltenes vidusskolas sporta skolotāja Margarita Mikarta. Joprojām enerģijas un azarta pilnā skolotāja savam darbam Smiltenē veltījusi 45 dzīves gadus. “Smiltenes novada Gada balva sportā” svinīgā apbalvošanas ceremonijas būs vērojama tiešraidē februāra mēnesī.

Balva par mūža ieguldījumu ir pati sirsnīgākā nominācija “Smiltenes novada Gada balva sportā” svinīgajā apbalvošanas ceremonijā, kas šogad norisināsies jau desmito gadu pēc kārtas. Mūža ieguldījuma apbalvojums tiek pasniegts īpaši izraudzītām personībām, kas ar savu nesavtīgo darbu, paraugu un azartu, spējusi iedvesmot, un iesaistīt sportā desmitiem, simtiem vai pat tūkstošiem Smiltenes novada iedzīvotājus.

Kļuvis zināms, ka šogad nozīmīgais apbalvojums tiks pasniegts sporta skolotājai Margaritai Mikartai. Cienījamo un joprojām fiziski aktīvo Margaritu zina un ļoti ciena tūkstošiem esošo vai bijušo smilteniešu. Par savu skolu viņa lepni min “mazo skoliņu” un “Rūta skolu” , kas šobrīd nes Smiltenes vidusskolas vārdu.

Margarita nāk no Kurzemes skaistās mazpilsētas – Aizputes. 1971. gadā viņa,  tāpat kā vēl viena Smiltenē cienīta sporta personība Kitija Klempnere, uzsāka mācības tagadējā Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā. Studiju laikā Mikarta iekļauta un sekmīgi spēlējusi Latvijas sieviešu handbola izlases sastāvā. Viņa kļuva arī par trīskārtēju Latvijas čempioni handbolā.

Sporta skolotājas darbam Smiltenē augumā slaidā un simpātiskā Margarita veltījusi 45 dzīves gadus. Laika gaitā caur Margaritas gādīgajām rokām izgājuši un dzīvei vērtīgu rūdījumu guvuši jau vairāki tūkstoši bērni un jaunieši. Ar lielu entuziasmu Margarita, ziedojot nedēļas nogales, papildus strādāja pie skolas komandu sagatavošanas sacensībām. Pēc sacensībām viņa kopā ar bērniem priecājās par sasniegtajiem rezultātiem.

 Cieņas un apbrīnas vērta ir Margaritas atbildības sajūta, sīkstums un izturība. Viņa 45 gadu garumā vadājusi skolēnus maršrutā skola – sporta zāle – skola. Šobrīd un arī iepriekš skolai nav bijusi sava sporta zāle.

Margarita ir cilvēks „ar kuru var doties izlūkos”.  Ļoti atbildīga, stingra, bet taisnīga. Viņa ir atsaucīga, prot turēt doto vārdu un uz viņu var paļauties. Margarita ir dzīvespriecīga ar mākslinieces dvēseli. Viņa ir beigusi mūzikas skolu, spēlē klavieres, zīmē un aizraujas ar savu hobiju – fotografēšanu. Mīloša un gādīga mamma savai meitai Gintai un vecmāmiņa mazdēlam Kārlim.

Smiltenes novada sporta sabiedrība, kolēģi skolā un viņas skolēni patiesi lepojas ar Margaritu Mikartu un novēl arī turpmāk būt enerģijas pilnai, dzīvespriecīgai un sportu mīlošai.

“Smiltenes novada Gada balva sportā” svinīgā apbalvošanas ceremonija šogad notiks atšķirīgi no iepriekšējiem gadiem. Balvu saņēmēji pārējās nominācijās tiks paziņoti video translācijā, kas norisināsies februāra mēnesī. Par precīzu apbalvošanas ceremonijas laiku sabiedrība tiks informēta atsevišķi.

 

Informāciju sagatavoja:

Toms Markss

Smiltenes novada Gada balvas sportā rīkotājs