2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Bērni ar vardarbību lielākoties saskaras izglītības iestādēs

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija ir apkopojusi aizvadītā gada darba rezultātus. “Fiziskā un emocionālā vardarbība pret bērniem diemžēl joprojām ir ļoti izplatīta parādība mūsu sabiedrībā. Un tā notiek nevis slēpjoties, bet visu mūsu acu priekšā – lielākoties skolās un citās vispārējās izglītības iestādēs”, uzsver VBTAI priekšniece Marianna Dreja.

Vienlaikus pozitīvi vērtējama arvien lielākā sabiedrības iesaistīšanās šādu gadījumu risināšanā un novēršanā. “Cilvēki vairs nav gatavi sadzīvot ar vardarbību pret bērniem – šos pārkāpumus vairs neatzīst par maznozīmīgiem, bet par tiem ziņo un gaida pozitīvu risinājumu”. VBTAI ieguldītais darbs, sniedzot metodisko palīdzību un izglītojot speciālistus un plašāku sabiedrību, pakāpeniski dod rezultātus, veidojot zinošāku un vardarbību nepieņemošu cilvēku kopumu.

Uzlabojot bērnu ārpusģimenes aprūpes sistēmu un pakāpeniski atsakoties no bērnu aprūpes institūcijās, VBTAI aicina šajā procesā prioritāri domāt par bērnu interesēm un drošību. “Bāriņtiesām pašlaik ir jāpieņem ārkārtīgi svarīgi un atbildīgi lēmumi, domājot par bērnu tālāko likteni pēc dzīves bērnu namā. Kā jau ikvienā pārmaiņu laikā, mums ir jāvelta lielas pūles, lai gūtu pārliecību, ka bērns patiešām ir ieguvis labāku nākotni”, norāda M. Dreja.

VBTAI gada darbības rezultāti pieejami šeit.

Informāciju sagatavoja:
Taivo Trams, VBTAI, 22 007 194, 67 359 145