2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis rīko akciju “Es audzinu viens!”

No 21. līdz 27. maijam Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) Bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis 116111 pirmo reizi rīkos akciju “Es audzinu viens!”

Akciju iecerēta, lai sniegtu atbalstu un psiholoģisko palīdzību vecākiem, aizbildņiem, adoptētājiem, kā arī audžuvecākiem, kuri ikdienā nodrošina bērnu aprūpi vieni paši un saskaras ar dažādām grūtībām.

“Vecākiem sniegto konsultāciju skaits katru gadu pieaug, un redzam, ka vidēji gadā pēc palīdzības vēršas vairāk nekā divi tūkstoši vecāku. Līdzšinējā uzticības tālruņa 116111 pieredze liecina, ka vecāks nereti jūtas izmisis un bezspēcīgs bērna disciplinēšanas jautājumos vai arī nesaredz, kā veidot kontaktu ar savu bērnu, jo nekas no iepriekš mēģinātā nav palīdzējis. Vecākiem trūkst atbalsta, lai stiprinātu savus resursus un izpratni par bērnu vajadzībām. Tāpat aktuāli ir jautājumi, kad vecāki nezina, kā aizstāvēt sava bērna tiesības, vai pret viņa bērnu tiek vērsta vardarbība”, norāda VBTAI Ģimeņu ar bērniem atbalsta departamenta direktore Amanda Vēja.

Akcijas ietvaros ir iespēja pašam vecākam bez maksas saņemt ne tikai profesionālu psiholoģisko atbalstu, bet arī vērsties pēc informatīvas palīdzības konkrētās situācijas risināšanā.

Uzticības tālrunis 116111 ir bezmaksas tālruņa līnija, kas ir anonīma un darbojas visu diennakti.

Informāciju sagatavoja:
Taivo Trams, VBTAI
67359145, 22007194