2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Bezmaksas lekcija “Par sirds veselību un dzīvotprieku”

Projekta – “ Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai Smiltenes novadā” ietvaros 2018. gada 9. jūnijā plkst. 12.00 Smiltenes kultūras centra kinozālē, Gaujas ielā 1, Smiltenē, notiks bezmaksas lekcija un tikšanās ar kardiologu, Latvijas Universitātes (LU) Kardioloģijas un reģeneratīvās medicīnas zinātniskā institūta vadošo pētnieku un Medicīnas fakultātes profesoru Andreju Ērgli. Lekcijas tēma “Par sirds veselību un dzīvotprieku”.

Andrejs Ērglis pasaulē ir atzīts speciālists, Paula Stradiņa Klīniskās Universitātes slimnīcas Latvijas Kardioloģijas centra vadītājs, Latvijas Kardiologu biedrības prezidents. Prof. Ērglis ir daudz darījis, lai Latvijā ieviestu invazīvās kardioloģijas metodes. Kopā ar savu komandu viņš ir glābis tūkstošiem pacientu, ievērojami samazinot mirstībuno sirds asinsvadu slimībām. Viņa vadībā Latvija sirds ārstēšanas jomā kļuvusi par līderi Eiropā. Andrejs Ērglis ir atzīts par “Gada cilvēku medicīnā 2014”. Apbalvots ar Triju Zvaigžņu ordeni.

Andrejs Ērglis uzskata, ka Latvijas iedzīvotāji var ne tikai sasniegt, bet arī kvalitatīvi nodzīvot līdz pat 120 gadiem. Lai to panāktu, ir jāievēro veselīgs dzīvesveids, jātrenējas fiziski un garīgi, regulāri jāpārbauda veselība un nepieciešamības gadījumā apzinīgi jāievēro ārstu norādījumi.

A.Šteinberga
Sociālā darbiniece darbam
ar ģimenēm un bērniem