2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Bibliotēkā apskatāma krāsaina mandalu izstāde

Smiltenes bibliotēkā, Baznīcas laukumā 13, no 29.septembra aplūkojama mākslinieces Ilzes Džonsas dažādās tehnikās darināto mandalu izstāde “Manas pirmās mandalas”.

Vairāk nekā 10 gadus gleznošana ar akvareļiem un akrila krāsām ir bijusi Ilzes Džonsas personīgā mākslas terapija un izaugsmes veicinātāja. Māksliniece par sevi stāsta: “Man apļveida raksti atnāca pašai no iekšienes, kad nebiju pat dzirdējusi vārdu “mandala”. Ir periodi, kad ik rītus mazā blociņā uzzīmēju mazu mandaliņu, uzķerdama tā brīža noskaņojumu. Parasti mandalas zīmēju nesteidzīgi, ļaudama rakstiem pakāpeniski izaugt sirdī vairāku nedēļu un pat mēnešu garumā. Esmu tās zīmējusi ar zīmuļiem, pildspalvām, gleznojusi ar akrila krāsām, punktējusi ar punktiņiem, līmējusi ar smiltīm un papīriņiem un vēl visādi citādi.

Pacietība “knibināties” ap smalkām lietām man bija jau bērnībā, jo agri iemācījos adīt, tamborēt un izšūt, taču ir bijusi arī nosliece uz perfekcionismu. Manā radošuma izaugsmē viens no galvenajiem izaicinājumiem ir ļaušanās pašam radīšanas procesam, neuztraucoties par to, kāds būs rezultāts. Izstādes “Manas pirmās mandalas” darbiņi ir dzimuši tieši šādā brīvības plūdumā. Ceru, ka tā iepriecinās ikvienu skatītāju tikpat, cik mani iepriecināja to tapšanas process!”

Ja mandalas un to radīšana ir ieinteresējusi, tad 21.oktobrī aicinām uz radošo darbnīcu “Sirds raksti mandalās” Smiltenes bibliotēkā. Par radošo darbnīcu informācija vēl sekos.

Informāciju sagatavoja:
Sanita Lārmane,
Smiltenes bibliotēkas vecākā bibliotekāre