2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Bibliotēkas logos apskatāma akvareļu darbu izstāde

Baznīcas laukumā 13, Smiltenes bibliotēkas logos no 19.maija līdz 30.jūnijam apskatāma Vijas Meisteres akvareļu darbu izstāde “No sniegpulkstenītes līdz miķelītei”. Tajā apskatāmi dažādi ziedi, kas gleznoti uz papīra šķīvjiem.

Strādāju Mēros Birzuļu bibliotēkā. Dažādas radošās nodarbes man palīdz nedomāt par rītdienu un vīrusu. Zīmēt sāku jau skolas laikā, mācījos pie skolotājas Valdas Fjodorovas, kas man dabā iemācīja saskatīt krāsas un formu! Vēl tagad ausīs skan viņas neiztrūkstošais atgādinājums: “Ēna ir 4 reizes tumšāka par gaismu!”
Vērtīgu pieredzi guvu starptautiskajos plenēros/radošās nometnēs: 2013. gadā “Senatne caur mūsdienu acīm” Mēru muižā (Latvija, Lietuva), „Ceļojošā mākslas izstāde starp Baltijas valstīm” Plinkšai muižā Lietuvā, 2018. gadā mākslas nometne Kalnamuižā, kur radīju lielformāta gleznu abstraktās mākslas stilā, kas pašreiz vēl atrodas Smiltenē pie Tepera ezera un Somijā izveidoju trīsdimensionālu vides instalāciju no būvniecības un saimniecības atkritumiem, tur guvu lielāku izpratni par rokdarbiem un par tradicionālo tautas mākslu, vides mākslu un dažādām mākslas formām; 2019. gadā kultūras mantojuma izpētē Balvu rajona Upītē (Latvija, Somija), kura rezultātā tapušie darbi vēl aplūkojami Mēru muižā.
Nesen, ieejot vietējā veikaliņā, paklejoju pa saimniecības preču galu, kur ieraudzīju vienreiz lietojamos kartona šķīvīšus. Iedomājos, ka tas ir lielisks RĀMIS mazas formas akvarelīšiem! Un te nu tie ir! Nododu jūsu vērtējumam savus akvarelīšus, un lai uz šķīvjiem uzziedinātie augi palīdz aizdzīt domas par šā brīža grūtāko posmu!

Informāciju sagatavoja:
Vija Meistere,
Birzuļu bibliotēkas vadītāja