2024. gada 23. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Bibliotēkas uzsāk pāreju uz plastikāta lasītāju kartēm

No šī gada Smiltenes novada bibliotēka uzsāk pakāpenisku pāreju no esošajām papīra lasītāju kartēm uz plastikāta lasītāju kartēm.
Lai saņemtu jauno lasītāja karti, nav speciāli jāpiesakās. To lasītāji saņems tad, kad nākamreiz apmeklēs bibliotēku.
Uz lasītāja kartes ir redzama tikai pati nepieciešamākā informācija – lasītāja vārds, uzvārds, svītrkodā iestrādāts lasītāja kartes numurs un bibliotēkas kontaktinformācija. Uz jaunās lasītāja kartes iestrādāts arī QR kods. Nolasot to ar viedtālruni, atvērsies Smiltenes novada mājas lapas “Bibliotēku sadaļa”, kur pieejama visa aktuālā informācija par publiskajām bibliotēkām Smiltenes novadā.
Jaunās lasītāju kartes pirmreizēja izsniegšana saskaņā ar Smiltenes novada bibliotēkas lietošanas noteikumiem ir bez maksas. Savukārt, kartes atjaunošana, piemēram, nozaudēšanas vai bojāšanas gadījumā, ir maksas pakalpojums (2,00 EUR), kā to paredz Smiltenes novada domes 2020.gada 30.decembra lēmums Nr.781. Ja nepieciešams atjaunot bērna lasītāja karti, vecākiem jāaizpilda un jāiesniedz bibliotēkai iesniegums. Iesniegumu var izdrukāt no mājaslapas, saņemt bibliotēkā vai uzrakstīt brīvā formā pēc parauga.
Reģistrētiem lietotājiem izsniegtā lasītāja karte sniedz tiesības izmantot Smiltenes novada bibliotēkas pakalpojumus visās novada publiskajās bibliotēkās. Bibliotēku pakalpojumus var saņemt, uzrādot lasītāja karti vai personas ID karti.

Informāciju sagatavoja:
Sanita Lārmane,
Smiltenes bibliotēkas vecākā bibliotekāre