2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Bibliotēku nedēļas piedāvājumi Smiltenes novadā

Pēc Latvijas Bibliotekāru biedrības ierosinājuma, kopš 1997.gada ik gadu aprīlī tiek rīkota Latvijas Bibliotēku nedēļa. Šogad Bibliotēku nedēļa notiek no 20. līdz 26. aprīlim, un tās vadmotīvs šogad ir “Iedvesmo, iesaisti, iespējo, vieno”. Tēmas izvēle sasaucas ar Starptautiskās bibliotēku asociāciju un institūciju federācijas 86. ģenerālkonferences nosaukumu “Inspire, Engage, Enable, Connect”.

Bibliotēka ne tikai nodrošina pieeju informācijai un zināšanām, mākslinieciskās jaunrades attīstībai, kultūrai, izklaidei un mūžizglītībai, bet ir arī vieta, kurā nepārtrauktā kustībā tiek savienoti un apvienoti līdzcilvēki un viņu intereses. Bibliotēkas ir tās, kas spēj gan iedvesmot un iesaistīt, gan iespējot un vienot savus lietotājus un iedzīvotājus.

Šogad, ņemot vērā valstī izsludināto ārkārtējo situāciju, Bibliotēku nedēļas ietvaros bibliotēkas Smiltenes novadā piedāvā dažādas virtuālas izstādes un attālinātas aktivitātes:

1. Smiltenes novada bibliotēkas aicina piedalīties konkursā “Vai spēsi atpazīt citātus no grāmatām?”. Atpazīsti citātus un laimē pārsteiguma balvu no Smiltenes bibliotēkas. Vairāk informācijas par konkursu lasiet šeit.

2. Smiltenes novada bibliotēkas logos, Baznīcas laukumā 13, apskatāma izstāde “Smiltenes simtgades vēstures mirkļi: 1920. – 1930.” Ar šo izstādi aizsācies izstāžu cikls, kas veltīts Smiltenes simtgadei, kopš piešķirtas pilsētas tiesības. Vairāk informācijas par izstādi lasiet šeit.

3. Smiltenes bibliotēka piedāvā aplūkot virtuālo novadpētniecības izstādi “Smiltenes simtgades vēstures mirkļi: 1920. – 1950.”. Izstādē apskatāmas vēsturiskas fotogrāfijas un publikācijas no Novadpētniecības krājuma, atspoguļojot konkrētā laika posma nozīmīgākos notikumus un pasākumus. Vairāk informācijas par izstādi lasiet šeit. Izstāde apskatāma šeit.

4. Palsmanes bibliotēka piedāvā aktivitāti “Uzzīmē Aspazijas dzejoli”. Latviešu dzejniecei Aspazijai šogad tiek svinēta 155. dzimšanas diena. Bibliotēku nedēļas ietvaros Palsmanes bibliotēkas Facebook lapā tiks publicēts Aspazijas dzejolis. Uzdevums ir uzzīmēt šo dzejoli, nofotografēt savu darbu un līdz 28.aprīlim atsūtīt to uz e-pasta adresi [email protected]. Kopīgi tiks veidota virtuālā izstāde bibliotēkas Facebook lapā. Pārsteiguma balviņa visvairāk “Like” ieguvušajam darbam!

5. Blomes bibliotēka aicina katru dienu no 20.līdz 26.aprīlim ielūkoties bibliotēkas Facebook lapā, lai iesaistītos aktivitātē “Uzmini latviešu tautas mīklu”. Katru dienu Blomes bibliotēkas Facebook lapā tiks publicētas 5 latviešu tautas mīklas. Piedalies un mini, atbildes sūti individuāli uz e-pastu [email protected] . Pareizās atbildes tiks publicētas nākamās dienas rītā. Aktīvāko dalībnieku, kurš visu atminēs pareizi, gaida pārsteigums!

6. Variņu bibliotēka piedāvā latviešu autoru grāmatu atpazīšanas aktivitāti. Katru dienu Smiltenes novada bibliotēkas Facebook lapā tiks publicēts kāds populārs latviešu rakstnieka grāmatas vāka attēls, kas būs nedaudz rediģēts. Jūsu uzdevums – to atpazīt. Vairāk informācijas par aktivitāti lasiet šeit.

Izmantojiet bibliotēku attālinātos piedāvājumus un tiekamies drīz!

Informāciju sagatavoja:
Sanita Lārmane,
Smiltenes bibliotēkas vecākā bibliotekāre