2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Biedrība „Sabiedrība un attīstība” nodarbina jauniešus bezdarbniekus

Smiltenes novada biedrība „Sabiedrība un attīstība”, īstenojot Nodarbinātības valsts aģentūras atbalsta pasākumu “Darbam nepieciešamo iemaņu attīstība nevalstiskajā sektorā”, veiksmīgākai biedrības mērķu sasniegšanai iesaistījusi 2 jaunietes, kuras savas profesionālās spējas izmēģina un darba pieredzi iegūst tādā profesijā kā sabiedrisko attiecību speciālists,  saņemot par to stipendiju.

Jaunietes darbojas Smiltenes kultūras centra Tautas lietišķās mākslas studijas telpās, nodrošinot studijai pilnvērtīgu darba laiku, strādājot maiņās, katra pa 4h dienā. Jaunietēm uzticētajos pienākumos ietilpst rūpēšanās par biedrības un projektu publicitāti, apmeklētāju piesaistīšana biedrības izstāžu zālei, piedalīšanos publiskos pasākumos dažādās vietās Latvijā, kā atbalsta personālam, kā arī izstāžu zāles apmeklētāju uzņemšana, stāstot par biedrības projektiem.

Biedrība „ Sabiedrība un attīstība” darbojas no 2013. gada, stimulējot sabiedrības aktivitāti un saliedētību sociālajā, politiskajā, izglītības un kultūras jomā un veicinot integrāciju, kā arī nodrošinot jauniešiem iespēju gūt darba pieredzi nevalstiskajā sektorā.

Sabiedrisko attiecību speciālista vietas ir jau aizpildītas, bet biedrība «Sabiedrība un attīstība» vēl piedāvā iespēju vienam jaunietim, kurš vēlētos apgūt sekretāra prasmes. Šī ir ļoti laba iespēja jaunietim pilnveidot savas prasmes, iepazīt konkrētu profesiju, lai saprastu, vai tā viņam patīk, vai viņš spēs to darīt, gan apgūt prasmes un iegūt ierakstu CV par darba pieredzi, kas mūsdienu darba tirgū ir ļoti svarīgi. Pasākuma laikā NVA jauniešiem maksā stipendiju – 5 eiro dienā (jauniešiem jāstrādā ne mazāk kā piecas dienas nedēļā, no četrām līdz astoņām stundām dienā).

Šī ir viena no programmas «Jauniešu garantijas» aktivitātēm. Tās mērķis ir atbalstīt biedrības, veicināt jauniešu bezdarbnieku aktivitāti sabiedrības labā bez nolūka gūt peļņu.

Tautas lietišķās mākslas studija “Smiltene”, Atmodas iela 2, e-pasts: [email protected], vadītāja Liene Strazdiņa: tel.nr. 25455507