2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Biedrība “Sabiedrības izaugsmei” piedāvā iespēju iepazīties ar Elmāra Blīgznas kapa pieminekļa skici

Nevalstiska organizācija, biedrība “Sabiedrības izaugsmei” piedāvā iespēju iepazīties ar Elmāra Blīgznas kapa pieminekļa skici. Pieminekļa ideja ir simboliski ietvert piemineklī Elmāra Blīgznas inteliģentuma un gaismas gājumu Smiltenes vidusskolā un Smiltenes sabiedrībā.

Biedrībā, kas tagad jau ir izaugusi līdz 10 sabiedriski aktīviem cilvēkiem, ir nonākusi pie kopējas domas, kas redzama pievienotajā pieminekļa skicē. Arī pati ideja ir guvusi samērā plašu sabiedrības atbalstu, par ko liecina samērā lielais ziedotāju skaits. Sākotnēji bijām iecerējuši pieminekli veidot lielāku no Ukrainas ievesta akmens materiāla, taču tā izmaksas kopā ar kapu dārza sakopšanu bija nereālas – 8000 EUR. Mūsu novadnieks akmeņkalis Kristiāns Zausailovs prezentēja savu skatījumu E.Blīgznas būtības iemiesošanai akmenī. To pieņēmām par pamatu un uz tā bāzes sarīkojām cenu aptauju. Cenu aptaujā piedalījās SIA ASTESSKO no Ogres, SIA “AIVARS-K” no Cēsīm, SIA AKVM no Valmieras un IDV akmeņkalis Kristiāns Zausailovs no Smiltenes novada. Biedrībā izvērtējām visus piedāvājumus un par pieņemamāko gan pēc cenas (3000 EUR), gan idejas atzinām Kristiāna Zausailova piedāvājumu.

Ar šo informāciju, Jums smiltenieši, mēs prezentējam Elmāra Blīgznas piemiņas akmens skici un uzklausīsim Jūsu novērtējumu, priekšlikumus pirms uzsākam realizēt šo ieceri.

Līdz 2019. gada 18. februārim bijušie Smiltenes vidusskolas absolventi un arī Elmāra Blīgznas bijušie darba kolēģi ir saziedojuši 1260 EUR (18 ziedotāji). Līdz ar to, lai savāktu nepieciešamo summu – 3000  EUR, mēs pagarinām ziedojumu vākšanu līdz 2019. gada 15. aprīlim.

Smiltenes novada pašvaldība arī nevēlas stāvēt nomaļus no iecerētā pasākuma, taču mēs nedrīkstam aizmirst, ka piemineklis sākotnēji tika iecerēts kā bijušo Smiltenes vidusskolas absolventi un arī kolēģu, tātad sabiedrības pateicība savam skolas direktoram par prasmīgo ievirzi mūsu dzīves ceļa izvēlē un tā izgaismošanā, uzsākot patstāvīgās dzīves un darba gaitas. Mūsu ir daudz…… mums vienkārši ir jāizvēlas vienota un pozitīva komunikācija šī mērķa sasniegšanai.

Katrs smiltenietis šo skici var apskatīt Smiltenes bibliotēkā un ir laipni lūgts izteikt savu vērtējumu, priekšlikumus, ierosinājumus par iecerētā pieminekļa ideju, paturot prātā, ka mēs ziedojam savus līdzekļus kopējās ieceres realizācijai un trūkstošā naudas summa sastāda 1740 EUR.

Ziedojumu lūdzam ieskaitīt biedrības “Sabiedrības izaugsmei” (biedrības reģ.Nr. 40008276918) SEB bankas kontā – LV21UNLA0055000660291. Ziedojuma mērķis: E.Blīgznas piemiņas akmenim.

Priekšlikumus un viedokļus lūdzam sūtīt uz e-pastu: [email protected].

 

Biedrības “Sabiedrības izaugsmei” valde