2024. gada 20. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Platformas brivpratigie.lv jaunās iespējas

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) platforma brivpratigie.lv aicina  nevalstiskās organizācijas, pašvaldības, valsts iestādes, skolas un citas organizācijas, kas regulāri strādā ar brīvprātīgajiem, līdz 20.jūlijam pieteikties informatīvajam semināram par platformas brivpratigie.lv uzlabotās versijas darbību.

Seminārā tiks izskaidrots, kā vislabāk izmantot platformas brivpratigie.lv iespējas, lietojot jauninājumus, kas regulārā brīvprātīgā darba organizatoriem ļauj pašiem administrēt savas organizācijas brīvprātīgo piesaisti un koordinēšanu, izmantojot visas platformas priekšrocības. Piemēram, skola vai biedrība veido savu profilu, kuram seko konkrētajā lokā esošie brīvprātīgie. Organizācija var veidot publiskas vai tikai saviem sekotājiem paredzētas misijas, pieteikt un atteikt brīvprātīgos, sazināties ar pieteiktajiem elektroniski, pārvaldīt organizācijas brīvprātības statistiku (brīvprātībā pavadītās stundas, veiktie darbi, iegūtās iemaņas), izmantot citas ērtības un priekšrocības.

Lai precīzāk iepazītos ar iespējām, darbības veidu un atbildībām, aicinām platformā reģistrētajām organizācijām līdz 20.jūlijam pieteikties misijai šeit. Ja organizācija pagaidām nevēlas kļūt par platformas lietotāju, aicinām līdz 20.jūlijam sūtīt savas organizācijas pieteikumu uz e-pastu [email protected], norādot organizācijas nosaukumu, kontaktpersonu un tālruni. Par reģionālā semināra norises konkrēto laiku un vietu paziņosim pēc 20. jūlija, kad apkoposim saņemtos pieteikumus. Semināru plānojam rīkot augustā.

Platformā brivpratigie.lv tiek saglabāta iespēja pieteikt misijas, nekļūstot par sadarbības partneri, kā arī, atgādinām, ka brīvprātīgo darbu drīkst organizēt biedrības, nodibinājumi, valsts un pašvaldību iestādes, politiskās partijas un to apvienības, sociālie uzņēmēji. Ar Brīvprātīgā darba likumu var iepazīties šeit.

Uzziņa: Platformā brivpratigie.lv ir pieejama NVA izstrādātā Brīvprātīgā darba veicēju informācijas sistēma. Ar šīs informatīvās platformas starpniecību tiek nodrošināta un koordinēta informācijas apmaiņa starp brīvprātīgā darba organizētājiem un brīvprātīgā darba veicējiem, paplašinot brīvprātīgā darba iespējas visos valsts reģionos.

Nodarbinātības valsts aģentūra