2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Caur vasaru ceļā uz simtgadi

     2018. gada vasaras sezona tika ieskandināta 26. maijā Jāņukalnā ar lielkoncertu “Es esmu Latvija”, savukārt 1. jūnijā svētkus svinēja ģimenes – norisinājās ikgadējais labdarības pasākums “Balta, balta mana sirds”. Vairāku gadu garumā “Balta, balta mana sirds”, kas allaž norisinās Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā, ir kļuvusi par skaistu, sirsnīgu un ļoti gaidītu tradīciju, kas ik gadu – arī šoreiz – vienkopus pulcē daudz Smiltenes novada ģimeņu. Pasākumā tika vākti ziedojumi Smiltenes novada bērniem ar veselības problēmām, kā arī svinēta ģimeņu kopā būšana. Pasākuma apmeklētājiem bija iespēja izzināt operatīvo dienestu darbu, pašiem pagatavot veselīgus našķus, iepirkties labdarības tirdziņā un piedalīties citās radošās un izglītojošās aktivitātes.

       Gada īsākajā naktī Jāņukalna estrādē norisinājās Līgo balle kopā ar grupu “Stradivari”, bet pēc tam amatiermākslas kolektīvi un viņu vadītāji posās ceļam uz XXVI Vispārējiem  latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkiem. Klātienē un TV ekrānā vērojot Smiltenes novada kolektīvu dalību svētku norisēs, pārņēma patiess prieks un lepnums. Ikkatrs mūsu dejotājs, dziedātājs, amatnieks, mūziķis ir atstājis savu nospiedumu šajā lielajā, svarīgajā un, varētu pat teikt, svētajā simtgades notikumā.

      Nedēļu vēlāk savu nospiedumu 2018. gada vasarā un ceļā pretim Latvijas simtgadei atstāja Smiltenes pilsētas svētki “Manas pēdas Smiltenes zemē”. Ar moto “Mans darbs, mani svētki un mans mūžs ir manas pēdas Smiltenes zemē” trīs dienu garumā smiltenieši un novada viesi līksmoja vienā no pilsētas gleznainākajām vietām – pie Tepera ezera. Lutināja fantastiski laika apstākļi, cilvēku straume plūda pa Tepera promenādi, un pilsēta uzmirdzēja savos svētkos.

       Augusts tika iesākts ar kādu unikālu un īpašu pasākumu – Simtgades zaļumballi, kur par dejām gādāja Smiltenes Pūtēju orķestris. Par spīti lietum, lustēt gribētāji pulcējās Tepera ezera hokeja laukumā, dejoja, priecājās un smējās. Nedēļu vēlāk savu dejot prasmi un dzīvesprieku Jāņukalna estrādē rādīja vecākās paaudzes dejotāji – uz Senioru deju kopu sadanci pulcējās Smiltenes, citu novadu un Veru pilsētas (Igaunija) deju kolektīvi.

     Vasaras sezona Smiltenē tika noslēgta 25. augustā. Krietnu dzīvesprieka devu pasākuma pirmajā daļā dāvāja Baltinavas amatierteātris “Palādas” ar izrādi “Lauku kūrorts pilsētniekiem”, bet par dejām un labu noskaņojumu nakts ballē gādāja grupa “Ceļojums” un DJ demyjan.

     Sakām lielu paldies visiem māksliniekiem un kolektīviem, kas piešķīra vasaras sezonas pasākumiem garšu! Paldies visiem pasākumu apmeklētājiem, kas piešķīra šiem pasākumiem jēgu! Uz tikšanos jaunās sezonas pasākumos Smiltenes pilsētas Kultūras centrā!

Ilze Jēkabsone

Madara Mūrniece

Smiltenes pilsētas Kultūras centrs