2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Ceļotājiem, kuri ir atgriezušies no ārzemēm, jāievēro 14 dienu pašizolācija!

Smiltenes novada dome aicina novada iedzīvotājus, kuri no 16.marta atgriežas Latvijā no ārvalstīm un kuriem nav iespējams veikt 14 dienu pašizolēšanos savā dzīvesvietā, aicinām sazināties ar pašvaldības Sociālo dienestu, zvanot uz tālruni: 26362282.

Informatīvais tālrunis 26362282 darbosies no 8.00-20.00. Ja zvans tiks saņemts ārpus norādītā laika, sazināsimies tiklīdz būs iespējams.

Lai ierobežotu koronavīrusa izraisītās slimības “Covid-19” izplatību un rūpētos par novada iedzīvotāju veselību, pašvaldība palīdzēs ceļotājiem, kuri ir atgriezušies no ārzemēm, organizēt naktsmītni 14 dienu pašizolācijai, kā arī nepieciešamo medikamentu un pārtikas piegādi, ja to nevar nodrošināt tuvinieki. Katrs gadījums un tā risinājums tiks izskatīts individuāli.

Būtiska ir ikviena individuālā atbildība pret savu un sabiedrības kopējo veselību, tāpēc lūdzam visus ceļotājus strikti ievērot Veselības ministrijas un Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) izstrādātos ieteikumus, lai mazinātu iespēju līdzcilvēkiem inficēties ar COVID-19! Pats svarīgākais jāveic 14 dienu pašizolēšanās (mājas karantīna), kura laikā jānovēro savs veselības stāvoklis, divas reizes dienā (no rīta un vakarā) mērīt ķermeņa temperatūru, nedoties uz darbu, sabiedriskām vietām, vietām, kur uzturas liels skaits cilvēku, neizmantot sabiedrisko transportu.

Esiet atbildīgi pret savu ģimeni, kaimiņiem, draugiem, kolēģiem un sabiedrību kopumā, jo tikai tā mēs varam apturēt šī vīrusa izplatību!

Vairāk par piesardzības pasākumiem, kuri ir jāievēro ceļotajiem, skatīt ŠEIT.