2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Cīņa par Skolu kartinga kausu 2017 jau sākusies!

Līdz “LMT Autosporta akadēmijas” Skolu kartinga kausa 2017 pirmā posma sacensībām palikušas vairs divas dienas. Smiltenes tehnikumam lielākais izaicinājums šā gada sacensībās – piedalīšanās tajās ar diviem kartiem.

Komandas vadītājs Uldis Siliņš vēl būvē atsvarus, ko pielikt jaunākajam kartam. Pēc noteikumiem tam kopā ar pilotu jāsver vismaz 160 kg. Kartu pilotu atlasē uzvarēja 1. autotransporta audzēknis Artis Vasilis un Druvis Cīrulis no Jauniešu garantijas programmas 1.transporta kursa. Par Smiltenes kartinga komandas mehāniķiem izraudzīti: Deins Grahoļskis (Jauniešu garantijas 1. transporta kurss) un Sandis Petrovs (1. a transporta kurss). Ikdienā kopā ar mehāniķu komandu strādā arī Gatis Gumeņuks (Jauniešu garantijas 1. transporta kurss), kurš uz visām sacensībām brauks līdzi kā rezervists. Komandas vadītājam Uldim Siliņam ir daudz ieceru attiecībā uz mehāniķu profesionālo izaugsmi. “Pagājušā gada “Skolu kartinga kausa izcīņā” izveidojās laba sadarbība ar kartu mehāniķiem no Jelgavas. Šie vīri apņēmās dalīties pieredzē, kas gūta strādājot kopā ar pilotiem, kuri brauc sporta klasēs. Tehniskā jaunrade ir būtisks priekšnoteikums gan, lai gūtu labus sportiskos panākumus, gan sacensību kopvērtējumā. Izveidojusies arī stabila līdzjutēju komanda, ar kuru iepazīstināsim tuvākajā laikā. Par komandas publicitāti rūpēsies 1. a transporta kursa audzēknis Ernests Aizkalns, kurš būs kopā ar komandu ikdienā un arī sacensībās. Smiltenes tehnikuma kartinga komandas aktualitātēm var sekot līdzi arī facebook.com profilos ST Kartings un Smiltenes tehnikums.

Smiltenes tehnikuma komandai nodrošinātas visas iespējas startēt ļoti labi,” uzskata Uldis Siliņš. “Galvenais – lai puiši ir azartiski un gatavi savā izaugsmē ieguldīt darbu. LMT Autosporta akadēmijas Skolu kartinga kausa 2017 dalībnieku pirmajā treniņbraucienā Ropažu trasē “333”, kas notika 22. aprīlī, mūsējie piedzīvoja vienu tehnisko neveiksmi pēc otras. Taču kartus kopīgiem spēkiem saveda kārtībā. Jjau pavisam drīz komandas dalībnieki sāka intensīvi trenēties un par šajā laikā sasniegto nav iemesla žēloties. Tas tikai apliecina: ņemot vērā profesionāļu ieteikumus, mazliet izmainot braukšanas stilu, izaugsme iespējama ļoti ātri.” Komanda saka paldies SIA  “Vudlande” valdes priekšsēdētājam Mārim Zālītim par atvēlēto treniņu laukumu!

1. maijā Smiltenes tehnikuma kartinga komanda treniņbraucienos iepazinās ar Madonas trasi, kur 5. un 6. maijā notiks Skolu kartinga kausa 2017 pirmā posma sacensības.

Teksts: Baiba Vahere
Foto: Ernests Aizkalns