2024. gada 18. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

COVID-19, tūrisms un elektriskie velosipēdi Vidzemē: bezmaksas tiešsaistes seminārs (PROGRAMMA)

Paredzams, ka šī gada tūrisma sezona atšķirsies, un Covid-19 radītie apstākļi rosinās iedzīvotājus vairāk iepazīt pašmāju tūrisma piedāvājumu.

Aicinot domāt par videi draudzīgu mobilitāti, tostarp arī tūrismā, Vidzemes plānošanas reģions 4. jūnijā organizē semināru, lai kopā ar ekspertiem izvērtētu, kāds ir elektrisko velosipēdu potenciāls Vidzemē, un kā ar šī braucamrīka popularizēšanu veicies līdz šim.

Papildus tam, semināra dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar nākotnes prognozēm, kas jāņem vērā tiem, kas darbojas tūrisma nozarē Latvijā, tostarp attiecībā uz mobilitātes paradumu izmaiņām.

Aicinām iepazīties ar pasākuma programmu:

Piedāvātās tēmas sniegs atbildes uz trim pamatjautājumiem – Kāpēc mēģināt iedzīvināt elektrisko velosipēdu sistēmu? Kādos apstākļos ideja darbosies un kādos nē? Kas jāņem vērā, lai izvairītos no neveiksmīga rezultāta?

Īpaši aicinām piedalīties pašvaldību attīstības un tūrisma speciālistus, tūrisma pakalpojumu sniedzējus un citus interesentus.

Lai saņemtu saiti dalībai tiešsaistes pasākumā, nepieciešams reģistrēties līdz š.g. 2.jūnijam ŠEIT. (Semināra saite tiks nosūtīta uz norādīto e-pasta adresi dienu pirms semināra).

Seminārs ir bez maksas.

Seminārs tiek organizēts Interreg Baltijas jūras reģiona programmas 2014.-2020.gadam projekta “Mobilitāte un pieejamība lauku reģionos – jaunas pieejas mobilitātes koncepciju izstrādei attālos lauku reģionos (MARA)” ietvaros. Projekta mērķis ir uzlabot mobilitātes pakalpojumu pieejamību un kvalitāti lauku reģionos. Tā īstenošanā iesaistījušies 12 partneri no 9 reģioniem. Vairāk informācijas par projektu www.mara-mobility.eu  (angļu valodā) un www.vidzeme.lv  (latviešu valodā).

Jautājumiem: Rita Merca, projekta MARA vadītāja Vidzemes plānošanas reģionā, [email protected]; Andžejs Stepančuks, telpiskās plānošanas eksperts, [email protected].

Informāciju sagatavojusi: Anita Āboliņa, sabiedrisko attiecību speciāliste projektā MARA, Vidzemes plānošanas reģions, [email protected].