2024. gada 16. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

„Daibes ilgtspējas centrs” tirdzniecības centrā „Valleta” aicina – apskaties un rīkojies!

No 13. janvāra līdz 9. februārim tirdzniecības centrā „Valleta” apskatāma  biedrības “Daibes ilgtspējas centrs” lielformāta ceļojošā izstāde par videi draudzīgu dzīvesveidu. Izstāde tapusi projekta “URDA šķiro un samazina” ietvaros, ko finansē Latvijas vides aizsardzības fonds (LVAF).

Kopā tirdzniecības centra 3. stāvā izvietoti 20 plakāti ar mērķi sabiedrībai vienkāršā un saprotamā veidā parādīt iespējas, kā ikdienā var rīkoties videi draudzīgāk, likt aizdomāties par resursu patēriņu un kaitējumu videi. Motivēt un iedvesmot mainīt savus ikdienas paradumus, iespējams, atteikties no tik ierastām lietām, iepirkties gudrāk, izvēloties alternatīvas un dabai draudzīgākas lietas, saudzējot ne tikai to un tās resursus, bet arī savu un apkārtējo veselību.

Biedrības “Daibes ilgtspējas centrs” valdes locekle Ieva Freimane-Mihailova uzsver: „Šāda veida izstādes cilvēkiem liek aizdomāties par savu ikdienas rīcību un der kā padomi, jo daži varbūt par attēlos redzamajām alternatīvajām iespējām ikdienā pat neaizdomājas. Plakātos ietverta arī skaidrojoša un noderīga informācija, kas pastiprina attēlā parādīto rīcību. Šobrīd ļoti daudz tiek runāts par vides jautājumiem, tāpēc būtiski neuzbāzīgi, bet tomēr atgādināt par rīcību un tās maiņu, jo tikai sākot ar sevi mēs varam kaut ko mainīt. Tas, protams, ir katra paša ziņā, bet mums rūp vide un resursu patēriņš, tāpēc arī runājam un stāstām par šīm tēmām.”

Plakātos atainoti dažādi padomi, kā samazināt atkritumu daudzumu, piemēram, aizstājot pārtikas plēvi ar bišu vaska drāniņu, trauku mazgājamās švammes vietā izvēloties birstīti, plānojot ēdienkarti uzreiz visai nedēļai u.c.

Izstāde tapusi biedrības “Daibes ilgtspējas centrs” projekta “URDA šķiro un samazina” (reģ.nr. 1-08/57/2019) ietvaros, ko finansē Latvijas vides aizsardzības fonds (LVAF).

 

Vairāk informācijas par izstādi: Biedrības “Daibes ilgtspējas centrs” valdes locekle Ieva Freimane-Mihailova